ΤΟΠΙΚΑ

Καμιά υποχώρηση στο ασφαλιστικό

καμιά-υποχώρηση-στο-ασφαλιστικό-851206

Οι υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) λειτουργούν κανονικά από χθες μετά την αναστολή της απεργίας του συλλόγου των υπαλλήλων, όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα.
Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε αναστολή της απεργίας, που είχαν ξεκινήσει τον προηγούμενο μήνα και είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία της τράπεζας και των αγορών, μετά από συνάντηση που είχαν χθες με τον υπουργό Οικονομίας.
Η συγκατάθεση του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, για σύσταση Επιτροπής, που θα εξετάσει τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του Ασφαλιστικού για το προσωπικό της ΤτΕ, ερμηνεύτηκε από τον Τύπο -και όχι μόνο- ώς το πρώτο «ξήλωμα του ασφαλιστικού νόμου».
Οι εφημερίδες χθες μιλούσαν για ρωγμή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, για αποδυνάμωσή της και για βήματα υποχώρησης της κυβέρνησης, υπό την πίεση των αντιδράσεων.
Για παραδοχή από την κυβέρνηση ότι τα όσα νομοθέτησε χρήζουν αλλαγής, μιλά και το ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, ο γραμματέας Γ. Ραγκούσης επισήμανε ότι «η εξέλιξη στην Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαιώνει πλήρως την ορθότητα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης».
Η κυβέρνηση, προσπαθώντας να πνίξει εν τη γένεσή τους τις υποψίες αυτές και να μην αφήσει περιθώρια για τη δημιουργία προσδοκιών ανατροπής του νόμου και επανεξέτασής του, σπεύδει μέσω των δύο αρμοδίων υπουργών να αποκαταστήσει τα πράγματα.
Δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά την απροθυμία της για αλλαγές και εξαιρέσεις Ταμείων και κλάδων από το Νόμο, ενώ υποβαθμίζει την σημασία σύστασης επιτροπής για το Ασφαλιστικό των υπαλλήλων της ΤτΕ. Επιτροπές θα συγκροτηθούν για τη σωστή εφαρμογή του νόμου για όλα τα προς ενοποίηση Ταμεία, λέει χαρακτηριστικά.

Η απάντηση

Ειδικότερα στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης και Αποσχόλησης Φάνη Πάλλη – Πετραλιά αναφέρεται:
«Ο νέος νόμος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή θα εφαρμοστεί εξ ολοκλήρου, επακριβώς και προς κάθε κατεύθυνση, συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου της Τράπεζας της Ελλάδος το οποίο, ως γνωστόν εντάσσεται στο ΙΚΑ.»
»Για την υλοποίηση του νόμου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης άρχισαν ήδη οι διαδικασίες με τη συγκρότηση, στο Υπουργείο Απασχόλησης, Επιτροπής Συντονισμού της Εφαρμογής του νόμου, καθώς και Επιτροπών, για όσα Ταμεία ενοποιούνται και άλλης, για όσα εντάσσονται, όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος.»
»Στο πλαίσιο των διαδικασιών αυτών, το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών συγκρότησε χθες τριμερή Επιτροπή εκπροσώπων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου της Τράπεζας προκειμένου να εισηγηθεί στην Επιτροπή Εντάξεων τις τεχνικές λεπτομέρειες των διαδικασιών ένταξης στο ΙΚΑ.»
»Είναι λοιπόν απολύτως ανακριβές, οι διαδικασίες για την εφαρμογή του νόμου να παρουσιάζονται ως διαδικασίες μη εφαρμογής του» καταλήγει η ανακοίνωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου