ΤΟΠΙΚΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Κινηματογραφική ληστεία στο Βόλο

εθνικη-τραπεζα-κινηματογραφική-ληστ-851206

Ενοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Λαρίσης, σημειώθηκε χθες το πρωί από δύο άγνωστους αλλοδαπούς άνδρες, οι οποίοι «χτύπησαν» με κινηματογραφική ταχύτητα, αποκομίζοντας λεία 19.260 ευρώ. Οι δύο δράστες φαίνεται ότι ήταν επαγγελματίες του είδους, καθώς η όλη επιχείρησή τους διήρκησε ένα λεπτό και πέντε δευτερόλεπτα της ώρας, σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης της τράπεζας. Με την λεία τους, έχοντας δίκυκλη μοτοσικλέτα μικρού κυβισμού εξαφανίστηκαν, ενώ η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους.
Στις 11.40 το πρωί, στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, που βρίσκεται επί της οδού Λαρίσης 84, οι δύο δράστες εισήλθαν εντός και κρατώντας κυνηγετικό όπλο ο ένας και κομμένη καραμπίνα ο άλλος, φώναξαν «ληστεία». Φορώντας μαύρα μπουφάν και με κράνη στο κεφάλι ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους τέσσερις πελάτες, που βρισκόταν μέσα στην τράπεζα και περίμεναν την σειρά τους να εξυπηρετηθούν. Αμέσως ο ένας εκ των δύο όρμισε πίσω από το γκισέ των δύο ταμείων και στη συνέχεια άρπαξαν όλα τα χρήματα, χωρίς όμως να ζητήσουν τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους δύο ληστές, φώναξε ότι είναι δραπέτης φυλακών και αποφασισμένος για όλα.
Αμέσως μετά έσπευσαν προς την έξοδο, όπου με δίκυκλη μοτοσικλέτα έσπευσαν να εξαφανιστούν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Οι υπάλληλοι αμέσως κάλεσαν την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, η οποία έσπευσε αμέσως στον τόπο του συμβάντος.
Από το μεσημέρι οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών και ελέγχουν το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης της τράπεζας. Η τράπεζα, που επέλεξαν άλλωστε οι δύο ληστές, καταδεικνύει πως κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για επαγγελματίες, οι οποίοι είχαν μελετήσει τις κινήσεις τους. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν αρχικά και οι αστυνομικοί, καθώς το συγκεκριμένο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης. Η αστυνομία εξετάζει παράλληλα και το βίντεο από το εσωτερικό κύκλωμα της Τράπεζας, με λίγες ελπίδες για αναγνώριση, αφού τα πρόσωπα δεν είναι ευδιάκριτα πίσω από τις κάσκες που φορούσαν οι δράστες, οι οποίοι ενήργησαν με “επαγγελματική ταχύτητα”.
Οι έρευνες συνεχίζονται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου