ΤΟΠΙΚΑ

Νεκρώνουν τα γιαπιά την ερχόμενη Τετάρτη

νεκρώνουν-τα-γιαπιά-την-ερχόμενη-τετά-851206

«Ολοι στην απεργία στις 16 Απριλίου. Νεκρώνουμε τους τόπους δουλειάς, γεμίζουμε τους δρόμους με απεργούς, δίνουμε προοπτική για κλιμάκωση του αγώνα μας».
Το παραπάνω κάλεσμα απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Μαγνησίας, σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, προκειμένου να δοθεί αποφασιστική και συνολική απάντηση στην κυβέρνηση με αφορμή το ασφαλιστικό.
Η εικοσιτετράωρη απεργία έχει προκηρυχθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία του Κλάδου ενώ ήδη, τα Συνδικάτα και τα Παραρτήματα των οικοδόμων σε όλη τη χώρα καταρτίζουν το πρόγραμμα της δράσης τους μπροστά στην απεργιακή μάχη. Με συνελεύσεις και απεργιακές αποφάσεις, με εξορμήσεις στα γιαπιά και τα εργοτάξια, με συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε κάθε τόπο εργασίας, με ειδική δουλειά για τους μετανάστες συναδέλφους τους, οι οικοδόμοι ρίχνονται τις επόμενες μέρες «στα γεμάτα» στη μάχη για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργιακής τους κινητοποίησης.
«Για το δυνάμωμα των αγώνων, για την καθολική συμμετοχή στην απεργία πρέπει να διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Ριχνόμαστε αποφασιστικά στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, για το δυνάμωμα των γραμμών του αγώνα με νέους μαχητές», τονίζεται στην απεργιακή προκήρυξη της Ομοσπονδίας.
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Μαγνησίας, αναφερόμενο στα δεινά, που φορτώνει η κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική στις πλάτες όλων των εργαζομένων, τονίζει ότι χιλιάδες οικογένειες πλήττονται από την ανεργία, ζητά την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Πετραλιά, την αύξηση της χρηματοδότησης των Ταμείων από το κράτος και την εργοδοσία, την επιστροφή των ποσών που οφείλονται κ.α.
Με προμετωπίδα το διεκδικητικό πλαίσιο που περιλαμβάνει αιτήματα όπως αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων, κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 75 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ, σύνταξη στα 55 χρόνια και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 ημέρες εργασίας, επαναφορά του συντελεστή ασφάλισης και αύξησή του σε δύο ένσημα ανά τ.μ., το Συνδικάτο Οικοδόμων θα πραγματοποιήσει απεργιακή συγκέντρωση στο ΕΚΒ στις 9 το πρωί την ερχόμενη Τετάρτη 16 Απριλίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου