ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα απολογείται ο Χ. Ιακώβου

σήμερα-απολογείται-ο-χ-ιακώβου-851206

Αναβλήθηκε για σήμερα η απολογία του Χρήστου Ιακώβου στην εξεταστική επιτροπή της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών. Ο αρχιπροπονητής της εθνικής ομάδας είχε προγραμματισθεί να καταθέσει χθες, αλλά τελικά η κατάθεσή του αναβλήθηκε για μια μέρα. Ο Ιακώβου πήγε όμως στο γραφείο του δικηγόρου του, όπου συνέταξε υπόμνημα.
Επίσης σήμερα, ενώπιον του εισαγγελέα, έχει κληθεί να καταθέσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Νίκος Σκιαδάς.
Οι 11 αθλητές από την πλευρά τους, δεν επιθυμούν τη δεύτερη εξέταση του δείγματός τους, προκειμένου να σταθούν στο πλευρό του προπονητή τους και τους ισχυρισμούς του.
Εφόδους στα γραφεία της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, αλλά και σε φαρμακαποθήκες πραγματοποίησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ανδρέας Καραφλός.
Ο εισαγγελέας βρέθηκε στα γραφεία της ΕΟΑΒ, αναζητώντας τα επίμαχα σκευάσματα, χωρίς να βρει κάτι, πλην κάποιων εγγράφων και παραστατικών.
Ο κ. Καραφλός συνεργάζεται πλέον με τη δίωξη ναρκωτικών για το θέμα του ντόπινγκ (διατέθηκαν πέντε άνδρες), ενώ στο στόχαστρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα μπει το e-mail της κινεζικής εταιρίας, που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα.
Ο εισαγγελέας μετέβη σε φαρμακείο στον Κολωνό, όπου κατασχέθηκαν 870 κάψουλες λευκού και πράσινου χρώματος με λευκή σκόνη, καθώς και μία χειροκίνητη καψουλιέρα 50 θέσεων για μαζική παραγωγή χαπιών. Στο φαρμακείο αυτό φέρεται ότι κατασκευάζονταν τα χάπια, με χημικές ουσίες, οι οποίες εισάγονταν από την Κίνα, μέσω φαρμακαποθήκης στη Λάρισα.
Υπενθυμίζεται ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτης Πούλιος διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με την εντολή να εντοπιστεί, αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.
Εισαγγελική έφοδος πραγματοποιήθηκε και στα δωμάτια των αθλητών της Άρσης Βαρών, στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.
Συνοδευόμενος από την αστυνομία, από μέλη του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων και τον πρόεδρο του ΕΑΚ Αγίου Κοσμά, Τάσο Παπαναστασίου, ο εισαγγελέας χτυπούσε την πόρτα κάθε δωματίου χωριστά και, αν δεν βρισκόταν μέσα αθλητής, κάποιο από τα μέλη της διοίκησης του ΕΑΚ άνοιγε την πόρτα, ώστε να διεξαχθεί ο έλεγχος.
Περίπου 15 δωμάτια ελέγχθηκαν, καθώς και η κεντρική σάλα της Άρσης Βαρών, με όλους τους βοηθητικούς χώρους (φυσικοθεραπευτήριο κλπ.). Βρέθηκαν κάποιες φαρμακευτικές ουσίες, αλλά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ανθρώπων του ΕΟΦ, δεν «έκρυβαν» κάτι ύποπτο.

Εταιρία «φάντασμα»

Ανύπαρκτη θεωρείται από το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο, το οποίο ελέγχει τις επιχειρηματικές συναλλαγές με την Κίνα, η επίμαχη εταιρία, της οποίας ο δικτυακός τόπος (www.auspure.com) δεν βρίσκεται τις τελευταίες ώρες σε λειτουργία.
«Για εμάς η εταιρία αυτή είναι ανύπαρκτη, καθώς δεν βρίσκεται στη λίστα αυτών με τις οποίες συνεργαζόμαστε» μας είπε η κ. Σταματίνα Μάρκου, υπεύθυνη επικοινωνίας του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου.
«Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει. Πάντως δεν βρίσκεται ούτε στη λίστα με τις περίπου 100 εταιρίες – μαϊμού, για τις οποίες μας είχε ενημερώσει πέρυσι η κινεζική κυβέρνηση» πρόσθεσε.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ομοσπονδία της Άρσης Βαρών δεν έκανε τις συναλλαγές της μέσω του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου.

Ερχονται νέα θετικά δείγματα;

Ανακοινώσεις για νέα θετικά δείγματα αθλητών σε ελέγχους ντόπινγκ θα γίνουν σήμερα, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπρόεδρου του ΕΣΚΑΝ, καθηγητή, Αστέριου Δεληγιάννη σε εκπομπή της ΝΕΤ το πρωί χθες.
Σύμφωνα με τον Α. Δεληγιάννη τα νέα θετικά δείγματα που θα ανακοινωθούν περιλαμβάνουν διαφορετικές ουσίες από εκείνες που ανιχνεύτηκαν στους 11 αρσιβαρίστες και αφορούν αθλητές από άλλα αθλήματα – ενδεικτικά ανέφερε την ποδηλασία, το χάντμπολ και μια άρνηση στον στίβο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου