ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνής Ολυμπιακή Ιεροσυλία Ποια η θέση της Ελλάδας;

διεθνής-ολυμπιακή-ιεροσυλία-ποια-η-θέ-851206

Ηταν αναμενόμενο. Όταν στην εποχή μας δηλώνονται χώρες, δολοφονούνται αθώα παιδιά, σημειώνονται καθημερινά φρικαλεότητες, ανατρέπονται θεωρίες και γκρεμίζονται ιδανικά, είναι δυνατό να μιλούμε για σεβασμό σε ιερούς θεσμούς; Γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες έτυχε να είναι και αυτοί κληροδότημα της αρχαίας Ελλάδας, προς όλους εκείνους που πιστεύουν, που υπηρετούν και τιμούν ευγενή ιδανικά και ανθρώπινες αξίες. Εκτός αν νομίζουν ότι και αυτοί ανήκουν στα Σκόπια ή στην τουρκοκρατούμενη βόρεια Κύπρο.
Μπήκαν λοιπόν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο στόχο των σκοπιμοτήτων και των συμφεροντολογικών επιδιώξεων. Δεν ήταν δύσκολο για τους διεθνείς «γυπαετούς» να ζεύξουν το ύψιστο Ολυμπιακό Ιδεώδες με όποιες διεκδικήσεις, άσχετα αν αυτές θεμελιώνουν ουσιαστικό ή επίπλαστο δίκαιο και το χείριστο είναι όταν κάνουν παρόμοιους συνειρμούς.
Οι μεγαλόσχημοι ειδήμονες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με τις ανεξέλεγκτες δαπάνες και τις ύψιστες αποζημιώσεις τους, αποδέχονται την προσαγόρευσή τους σαν «αθάνατοι», αλλά περιφρουρούν μόνο τις απολαβές τους και αμύνονται για τη διατήρηση των θώκων και της προβολής τους, αδιαφορώντας αν θανατώνουν ένα κληροδότημα που υφάρπασαν, γιατί ουσιαστικά και δεν τους ανήκει και δεν έχουν κανένα δικαίωμα διαχείρισής του.
Υστερα από την ιεροσυλία της Ιερής Φλόγας στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στο Σαν Φραντζίσκο και όπου είναι πιθανόν να επαναληφθεί και ύστερα από την απάθεια της Δ.Ο.Ε. να μην αντιδράσει δυναμικά γι’ αυτήν την πρωτοφανή διαπόμπευση, είναι καιρός να υψώσει το ανάστημά της η Ελλάδα και με την ευκαιρία της θλιβερής αυτής ασχημίας να ματαιώσει τουλάχιστον για την επόμενη Ολυμπιάδα την αφή και την περιήγηση της Φλόγας.
Της δίνεται μάλιστα η ευκαιρία να καθιερώσει η βράβευση των νικητών κάθε αθλήματος να γίνεται στην Ολυμπία, συμβάλλοντας έτσι στην αναβίωση του μεγαλείου του καθαρότατου θεσμού, που μολύνεται συνεχώς από τα «ντοπαρίσματα αθλητών» και τους εκμεταλλευτές του, που τον έχουν βιομηχανοποιήσει. Εκτός αν τους αφήσουμε και αυτούς να κυλιστούν στον ίδιο βόρβορο του ποδοσφαίρου και της απάτης που το περιβάλλει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου