ΤΟΠΙΚΑ

Εχει καταντήσει κοροϊδία η ιστορία του Περιφερειακού

εχει-καταντήσει-κοροϊδία-η-ιστορία-το-851206

Εχει καταντήσει κοροϊδία πια αυτή η ιστορία με τον Περιφερειακό. Κλείνουμε δεκαετία από το ξεκίνημα της μελέτης και σε λίγο τετραετία από την ολοκλήρωση του “ολυμπιακού τμήματος”, που κατά προτεραιότητα είχε κατασκευαστεί για τις ανάγκες του 2004. Τα προβλήματα, που εξ αρχής ήταν γνωστά, όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά η συσσώρευση των άλυτων θεμάτων δικαιολογεί ακόμη και το ερώτημα, αν θα τελειώσει ποτέ αυτός ο δρόμος.
Η Επιτροπή Παρακολούθησης με χθεσινό της έγγραφο προς τα αρμόδια υπουργεία επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες επισημάνσεις. Μάλιστα υπογραμμίζει προβλήματα που κανονικά έπρεπε να ήταν γνωστά από την αρχική και μόνο ανάγνωση της μελέτης κατασκευής του έργου. Επομένως, γνωστά και σε υπογράφοντες το υπόμνημα της Επιτροπής. Εστω, γνωστά τουλάχιστον την τελευταία τετραετία.
Λέει για παράδειγμα το υπόμνημα ότι “δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της απορροής στην αστική περιοχή μεταξύ Ξηριά και Κραυσίδωνα”. Εννοεί ότι απειλείται με πλημμύρα, αν μας βρει κακοτυχία, ολόκληρη Ν. Ιωνία. Απλούστατα διότι ο αγωγός του Περιφερειακού δεν πιάνει και τις περιοχές κάτω του δρόμου, αλλά και διότι τα λάθη της μελέτης (και της κατασκευής) έφεραν τα σπίτια και όλη την κατοικημένη περιοχή κοντά στο δρόμο, σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο. Αυτά ήδη πλημμυρίζουν και στην απλή βροχή του χειμώνα και ήταν γνωστό από τα προηγούμενα χρόνια.
Με τόση καθυστέρηση είναι επόμενο ότι μέχρι να λυθεί ένα πρόβλημα, να προστίθενται νέα. Με την αντιμετώπιση που υπάρχει, είναι αμφίβολο αν θα ολοκληρωθεί ποτέ ο δρόμος, αλλά ακόμη και αν συμβεί αυτό, αν μετά από τόση καθυστέρηση θα είναι ακόμη λειτουργικός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου