ΤΟΠΙΚΑ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ: Διήμερη απεργία για τις εφημερίες

νοσοκομειο-βολου-διήμερη-απεργία-για-851206

Με διήμερη απεργία αύριο και μεθαύριο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί των Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση που τηρεί το υπουργείο Υγείας σχετικά με το μείζον ζήτημα των εφημεριών και μισθολογικά αιτήματα.
Χθες με προβλήματα λειτούργησαν τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία στο Αχιλλοπούλειο, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί απείχαν από τη λειτουργία τους.
«Η πρόταση του κ. Αβραμόπουλου, όπως μέχρι τώρα έχει διαμορφωθεί, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των νοσοκομειακών γιατρών», κατέληξαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, στην έκτακτη γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε προχθές.
Πρώτο βήμα των κινητοποιήσεών τους ήταν η χθεσινή αποχή από τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, ενώ την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Απριλίου «κρεμούν» τις άσπρες ποδιές στο πλαίσιο διήμερης απεργίας.
Η ΕΙΝΚΥΜ δηλώνει τη συμπαράστασή της στην επ’ αόριστο επίσχεση εργασίας των ειδικευόμενων γιατρών, εφόσον δεν τους καταβληθούν τα οφειλόμενα των δεδουλευμένων εφημεριών.
Οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου καλούν τη διοίκηση της ΟΕΝΓΕ να αναλάβει τις ευθύνες της και να διεκδικήσει πραγματικές αυξήσεις των αποδοχών τους με αύξηση του βασικού μισθού, διασφάλιση της 48ωρου εβδομαδιαίας εργασίας, κατάργηση του πλαφόν, διασφάλιση των κονδυλίων για τις εφημερίες.
Επίσης καλούν την ΟΕΝΓΕ να μην υπογράψει καμιά κλαδική σύμβαση εργασίας έξω από τα θεσμοθετημένα όργανα που να μην συμφωνεί με το διεκδικητικό πλαίσιο του κλάδου.
«Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει των εμπαιγμό των Νοσοκομειακών Γιατρών και την υπονόμευση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Σημειώνουμε ότι μέχρι στιγμής έχει επιδείξει τεράστια ολιγωρία στη συζήτηση και επίλυση ζητημάτων, τα οποία έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, συνεχίζουν τον εργασιακό μεσαίωνα στους εργαζόμενους και απειλούν να νεκρώσουν τη δημόσια υγεία», σημειώνει η ΕΙΝΚΥΜ.

Ιατρικός Σύλλογος
Τη συμπαράστασή του στον αγώνα τον ειδικευόμενων γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου, οι οποίοι διεκδικούν την καταβολή των αποδοχών δεδουλευμένων υπερωριών (εφημεριών) από τον περασμένο Δεκέμβριο, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας.
Ο ΙΣΜ επισημαίνει ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί στα Νοσοκομεία είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους σε αυτά και τους χαμηλότερα αμειβόμενους. Οι ειδικευόμενοι πραγματοποιούν 10 εφημερίες το μήνα και εργάζονται 32 ώρες συνεχώς. Εργάζονται 86 ώρες την εβδομάδα παρά την οδηγία της Ε.Ε. για 58 ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησης. Ταυτόχρονα αμείβονται με 960 ευρώ το μήνα (το χαμηλότερο των Π.Ε. του Δ.Υ. παρότι έχουν χρόνο σπουδών έξι χρόνια, το μεγαλύτερο από όλους τους Π.Ε. υπαλλήλους). Παράλληλα, η υπερωριακή απασχόλησή τους αμείβεται με 4 ευρώ.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας καλεί την Πολιτεία να αντιμετωπίσει τέτοια ζητήματα με μεγαλύτερη ευαισθησία και να λύσει άμεσα το πρόβλημα, που θα είναι για το καλό τόσο των ειδικευόμενων γιατρών, αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου