ΤΟΠΙΚΑ

Πρόστιμα – χάδι για τα απόβλητα

πρόστιμα-χάδι-για-τα-απόβλητα-620421

Πρόστιμο 20.000 ευρώ για τους 4.000 τόνους πλαστικών και άλλων ανακυκλώσιμων υλικών, που έγιναν παρανάλωμα πυρός τον περασμένο Ιούνιο, στις εγκαταστάσεις εταιρείας στη Β’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, επέβαλε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η τεράστια πυρκαγιά, η οποία έκαιγε επί ημέρες, είχε απλώσει μανιτάρι μαύρου καπνού πάνω από τη ΒΙ.ΠΕ. και τις γύρω περιοχές.

Για πρόστιμο – χάδι μιλά η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, αναφέροντας ότι για την αποθήκευση των πλαστικών δεν υπήρχε καμία άδεια.

Προσθέτει ακόμη ότι από τα αποτελέσματα των μετρήσεων που δόθηκαν στη δημοσιότητα, «απουσίαζαν αυτά που αφορούσαν στον υδροφόρο ορίζοντα, κάτι για το οποίο είχε ιδιαίτερα επιμείνει η οργάνωσή μας. Στη φερόμενη δε ως μητρική εταιρεία αυτού του εργοστασίου, η οποία έχει συσσωρεύσει βουνά ολόκληρα αποβλήτων στο χώρο του εργοστασίου της, επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο – χάδι 30.000 ευρώ!!!

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορηθεί αν το εργοστάσιο αυτό διέθετε άδεια και αν μπήκε λουκέτο, μέχρι την αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Ας σημειωθεί ότι η αυτοψία του ΚΕΠΕ διαπίστωσε 15 παραβάσεις!».

Για την ΑΓΕΤ

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, τον τελευταίο καιρό, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας διαπιστώνει, όπως λέει, περιβαλλοντικό έλλειμμα, αναφερόμενη στην έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την καύση υλικών, όπως λυματολάσπης, αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων, ξύλων εμποτισμένων με χημικές ουσίες και αποβλήτων συσκευασιών στο εργοστάσιο ΑΓΕΤ Ηρακλής, στα Τσιμέντα Αγριάς, στα προβλήματα στον ταμιευτήρα της Κάρλας, αλλά και στην επένδυση στις Νηές.

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο Γιάννης Γερόπουλος και ο Κώστας Βολιώτης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου