ΤΟΠΙΚΑ

Ανεστάλει η κινητοποίηση στην Τράπεζα της Ελλάδος

ανεστάλει-η-κινητοποίηση-στην-τράπεζ-851206

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και εντάσεις κύλησε η χθεσινή πρώτη μέρα της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο να δοθεί στο μάνατζμεντ του Οργανισμού σε ιδιώτη και συγκεκριμένα στη γερμανική Ντόϊτσε Τέλεκομ, που ήδη έχει αγοράσει το 20% των μετοχών του Οργανισμού.
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ, σε νέα συνεδρίασή της χθες, αποφάσισε να συνεχίσει και σήμερα την απεργία, ενώ σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει εκ νέου για να εκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.
Πάντως χθες δεν παρατηρήθηκαν «μπλόκα» συνδικαλιστών στα δύο κεντρικά κτίρια του ΟΤΕ, στο Μαρούσι και την Γ’ Σεπτεμβρίου, και έτσι όσοι εργαζόμενοι δεν συμμετείχαν στην απεργία, μπόρεσαν να πάνε ανεμπόδιστα στη δουλειά τους.
Αυτή τη φορά η διοίκηση του ΟΤΕ δεν προσέφυγε στα δικαστήρια για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία, ενώ ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Παναγής Βουρλούμης ενημέρωσε όσους υπαλλήλους ήθελαν να εργαστούν και παρεμποδίζονταν από τους συνδικαλιστές, να στείλουν μήνυμα SMS στη διεύθυνση προσωπικού για να μη χάσουν το ημερομίσθιό τους.

Αναστολή
Την αναστολή απεργίας των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδος (Σ.Υ.Τ.Ε.).
Ειδικότερα σε συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη κατέληξε σε συμφωνία για την σύσταση τριμερούς επιτροπής που θα αποτελείται από εκπροσώπους του Υπουργείου, της Τράπεζας Ελλάδος και του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Τράπεζας Ελλάδος, προκειμένου να εξετασθούν οι ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του πρόσφατου ψηφισθέντος νόμου για το Ταμείο Συντάξεων του προσωπικού της Τράπεζας Ελλάδος, υπό το φως της ιδιαιτερότητας του Ιδρύματος εκ της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών και της απαραίτητης αυτοτέλειας στη λειτουργία του.
Η Επιτροπή θα διαμορφώσει σχετικό πόρισμα εντός ενός μηνός από την σύστασή της και το αργότερο μέχρι τις 10/5/2008.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου