ΤΟΠΙΚΑ

ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ: Επίσχεση εργασίας των ειδικευόμενων γιατρών

αχιλλοπουλειο-νοσοκομειο-βολουεπίσ-851206

Επ’ αόριστον θα συνεχίσουν οι ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου την επίσχεση εργασίας, εάν δεν πληρωθούν τις εφημερίες του τελευταίου τετραμήνου, έστω και μέχρι εκείνες του μηνός Φεβρουαρίου, μετά από απόφαση στη συνέλευση της περασμένης Πέμπτης. Χθες το πρωί πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 μ. έως τις 3:00 μ.μ.
Οι 70 περίπου ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου απαιτούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα από τις εφημερίες των μηνών Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου και για το λόγο αυτό αποφάσισαν να εξασκήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους στην επίσχεση εργασίας. Οι ειδικευόμενοι γιατροί θα βρίσκονται κανονικά στο χώρο εργασίας τους, ωστόσο δεν θα παρέχουν υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα με τις εφημερίες είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ειδικευόμενοι. «Οι εφημερίες που δεν πληρωνόμαστε είναι μόνο ένα από τα προβλήματα που μας ταλανίζουν. Είναι όμως πολλά περισσότερα, όπως ο χαμηλός μισθός. Τα 963 ευρώ είναι ο χαμηλότερος μισθός που καταβάλλεται σε εργαζόμενους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο δημόσιο και η εφημερία μας αμείβεται με 4 ευρώ την ώρα. Δουλεύουμε, παρά τις όποιες αντίθετες κοινοτικές οδηγίες, περίπου 86 ώρες την εβδομάδα, κάνουμε 10 εφημερίες το μήνα, φτάνουμε να δουλεύουμε μέχρι και 32 ώρες συνεχόμενες, κάνοντας οχτάωρο πριν και μετά από κάθε 16άωρη εφημερία. Έχουμε και άλλα πολλά, εκπαιδευτικά, εργασιακά και οικονομικά αιτήματα», τονίζει ο κ. Κώστας Μαραβέγιας, επικεφαλής των ειδικευόμενων γιατρών στο Νοσοκομείο.
Τα εντάλματα για την πληρωμή των εφημεριών βρίσκονται στην Τράπεζα της Ελλάδος, οι υπάλληλοι της οποίας ως γνωστόν απεργούν, με αποτέλεσμα οι ειδικευόμενοι γιατροί να μην μπορούν να πληρωθούν. Οι γιατροί τονίζουν ότι εάν τα χρήματα δεν καταβληθούν, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν επ’ αόριστον και θα ενταθούν οι αγώνες τους. Αναφέρουν ακόμα ότι στον αγώνα τους χρειάζονται τη συμπαράσταση και κατανόηση των πολιτών και των ασθενών. Ο κ. Μαραβέγιας υπογραμμίζει πως «ζητούμε μόνο την συμπαράσταση των συμπολιτών και των ασθενών για τα όποια προβλήματα θα δημιουργηθούν τις επόμενες ημέρες και δηλώνουμε ότι για να επιστρέψουμε στην εργασία μας θα πρέπει να καταβληθούν οι εφημερίες τουλάχιστον μέχρι και το Φεβρουάριο. Σκοπός μας δεν είναι μόνο η καλυτέρευση των οικονομικών των ιατρών, αλλά και η πιο ποιοτική αντιμετώπιση των ασθενών».
Στο πλευρό των ειδικευόμενων είναι και το συμβούλιο της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Μαγνησίας. Σε ανακοίνωση του το Δ.Σ. της ΕΙΝΚΥΜ τονίζει πως συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις και αποφάσισε να εισηγηθεί τη δυνατότητα κατάσχεσης της περιουσίας του Νοσοκομείου για τα οφειλόμενα από τις εφημερίες.
Τέλος οι ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου προσδοκούν με τις κινητοποιήσεις τους να στείλουν μήνυμα στο Υπουργείο Υγείας και ελπίζουν σύντομα να κληθούν από τους αρμόδιους να συμμετάσχουν στην από κοινού επίλυση των προβλημάτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου