ΤΟΠΙΚΑ

Πλήρης ανατροπή του σκηνικού… στην υπόθεση ντόπινγκ της άρσης βαρών

πλήρης-ανατροπή-του-σκηνικού-στην-υ-851206

Η ανατροπή σκηνικού στην υπόθεση ντόπινγκ των 11 αθλητών της άρσης βαρών ήρθε από την… Κίνα. Στα χέρια του δικηγόρου τού Χρήστου Ιακώβου βρίσκεται έγγραφο προερχόμενο από την κινέζικη παρασκευάστρια εταιρία, με το οποίο διαβεβαιώνει ότι υπήρξε σφάλμα στην αποστολή της παραγγελίας και τα λανθασμένα σκευάσματα, τα οποία έφτασαν μέχρι τους αθλητές και τις αθλήτριες της Εθνικής ομάδας, όντως περιείχαν απαγορευμένες ουσίες.
Η εξέλιξη μπορεί να μην αλλάζει την τιμωρία των αθλητών, η οποία πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αλλά μπορεί να επηρεάσει το δικαστικό κομμάτι της υπόθεσης και φυσικά το ηθικό, όσον αφορά στις ευθύνες του Χρήστου Ιακώβου, των αθλητών και γενικότερα της ομοσπονδίας.

«Πιο αυστηρός ο νόμος»

Πολιτεία και ομοσπονδίες Ολυμπιακών αθλημάτων συμφώνησαν τη Δευτέρα (7/4) ότι πρέπει να παρθούν αυστηρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του ντόπινγκ. Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Γ.Γ.Α υπό την προεδρία του υπουργού Πολιτισμού, Μιχάλη Λιάπη, και τη συμμετοχή του Γιάννη Ιωαννίδη και των εκπροσώπων όλων των ομοσπονδιών των Ολυμπιακών αθλημάτων, αποφασίστηκε ότι «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο» στην υπόθεση ντόπινγκ των 11 αθλητών της άρσης βαρών.
Ο υπουργός Πολιτισμού γνωστοποίησε ότι ο νόμος θα αλλάξει, όσον αφορά στο ντόπινγκ και το πλημμέλημα θα μετατραπεί σε κακούργημα. Ο Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε ότι «θέλουμε να πάμε καθαροί στο Πεκίνο» και κάλεσε την Ομοσπονδία Αρσης Βαρών «να δώσει εξηγήσεις και πληροφορίες, γιατί το σκεύασμα μπορεί να πάει ή έχει ήδη πάει και αλλού».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου