Λουκέτο σε εργαστήρια φυσικοθεραπείας

Τελευταία ενημέρωση: 2013-10-19, 15:45:56
Λουκέτο σε εργαστήρια φυσικοθεραπείας

Λουκέτο κλείδωσε σε τρία εργαστήρια φυσικοθεραπείας στο Βόλο μέσα στο 2013, καθώς οι επαγγελματίες αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν στο κόστος εξόδων, ενώ την ίδια στιγμή με κλείσιμο απειλούνται δεκάδες ακόμη εργαστήρια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις  στον κλάδο, μετά την εξαγγελία ότι η προϋπολογισθείσα δαπάνη Φυσικοθεραπείας των 70 εκ. ευρώ για το έτος 2013, δεν ισχύει, καθώς η νέα αναδιάρθρωση του προϋπολογισμού που συντελέστηκε, «αποκάλυψε» ότι o ετήσιος προϋπολογισμός με τα λογιστικά «τρικ» φτάνει μόλις στα 49 εκ. ευρώ, οι φυσικοθεραπευτές της Μαγνησίας κατέθεσαν χθες το πρωί, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου, ψήφισμα διαμαρτυρίας στο γραφείο της Υφυπουργού Υγείας Ζέττα Μακρή στο Βόλο.

Οι φυσικοθεραπευτές του Π.Τ. Μαγνησίας συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί έξω από το γραφείο της Υφυπουργού Υγείας και στη συνέχεια ανέβηκαν στο γραφείο προκειμένου να παραδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ που πλήττουν τον κλάδο τους.  

«Δεν μπορούμε να αντέξουμε το βάρος των εξόδων, πλέον μιλάμε για θέμα επιβιώσεις», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ν. Μαγνησίας κ. Στέλιος Σιουμουρέκης, προσθέτοντας: «ουσιαστικά από το Υπουργείο Υγείας μας ζητούν να εργαστούμε για 12 μήνες και να πληρωθούμε για τους 6 μήνες. Αυτή η κατάσταση είναι παράλογο, αδιανόητο και απαράδεκτο. Μέσα σε ένα ήδη κακό προϋπολογισμό έρχεται να προστεθεί μια καινούργια αναθεώρηση η οποία «ρίχνει» τη φυσικοθεραπεία στα 49 εκατ. Αυτά τα λεφτά δεν φτάνουν για τις ανάγκες του ελληνικού λαού, ας βγει δημόσια ο Υπουργός Υγείας και ας πει ότι δεν παρέχει φυσικοθεραπείες στον ελληνικό λαό, ας πει ότι δεν είναι μέσα στις παροχές του ΕΟΠΥΥ και να σταματήσει τέτοιου είδους κόλπα».

Κατέβασαν ρολά τρία εργαστήρια

Μέσα στην οικονομική κρίση στο 2013 έβαλαν λουκέτο τρία εργαστήρια φυσικοθεραπείας στο Βόλο, ενώ οι επαγγελματίες του κλάδου αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα θα δούμε και άλλα εργαστήρια να κλείνουν.

«Πραγματικά σήμερα κινδυνεύουν με λουκέτο και άλλα εργαστήρια φυσικοθεραπείας, και ο λόγος είναι η πολιτική που ακολουθεί το υπουργείο υγείας. Ηδη πολλά εργαστήρια δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος των εξόδων. Είμαστε καταχρεωμένοι και ζούμε με δανεικά. Την ίδια στιγμή είμαστε απλήρωτοι από το Μάρτιο 2013. Πλέον μιλάμε για θέμα επιβίωσης, καθώς δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα.  Ειδικά τα μικρά εργαστήρια είναι καταδικασμένα», αναφέρει ο κ. Σιουμουρέκης.

Την ερχόμενη Τρίτη 22 Οκτωβρίου οι φυσικοθεραπευτές της Μαγνησίας θα πραγματοποιήσουν συνέλευση, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση και πιθανότατα να προχωρήσουν σε αναστολές από την 1η Νοεμβρίου.

 

Επικοινωνία της κ. Μακρή

Στη συνέχεια μετά την επίσκεψη των εκπροσώπων του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Μαγνησίας, από το Πολιτικό Γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή ανακοινώθηκαν τα εξής: «Χθες μέλη του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Μαγνησίας  επισκέφτηκαν το πολιτικό γραφείο της υφυπουργού Υγείας, κας Ζέττας Μακρή στο Βόλο, προκειμένου να της υποβάλουν  τα αιτήματά  τους.

 Οπως ενημερώθηκαν τα μέλη του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Ν. Μαγνησίας από συνεργάτες της κας  Μακρή, η υφυπουργός Υγείας βρίσκεται από την Τετάρτη (16-10-2013) στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου εκπροσωπεί  την ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας στη συνάντηση υψηλού επιπέδου «Υγεία 2020». Οι συνεργάτες της κας Μακρή τους επεσήμαναν, επίσης,  ότι ήδη η κα Μακρή είχε συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Ν. Μαγνησίας το Μάιο του 2013, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αιτήματά τους και να τα προωθήσει στον αρμόδιο, για τα θέματα αυτά, υφυπουργό υγείας, κ. Α. Μπέζα. Η κα Μακρή είχε παράλληλα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών στις 19-7-2013 στην Αθήνα, για να μεσολαβήσει στον κ. Α. Μπέζα,  προκειμένου να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά τους».

Τέλος, η υφυπουργός Υγείας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με μέλη της αντιπροσωπείας του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών,   που παραβρέθηκαν στο γραφείο της και δεσμεύτηκε,  παρόλο που τα θέματα του κλάδου τους δεν είναι της αρμοδιότητάς  της, να κοινοποιήσει το υπόμνημά τους στον αρμόδιο υφυπουργό,  αλλά και να έχει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα συνάντηση μαζί τους.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
2
=