ΤΟΠΙΚΑ

Δεν θα απογραφούν

δεν-θα-απογραφούν-625209

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα… για τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που καλούνται έως και την Τρίτη να απογραφτούν σε ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας για να γίνει η αξιολόγηση και να επιλεγούν οι 33 που θα βγουν σε διαθεσιμότητα, ειδάλλως εάν δεν το κάνουν κινδυνεύουν να τεθούν σε αργία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Στη χθεσινή γενική τους συνέλευση, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Π.Θ., αποφάσισαν να μην κάνουν πίσω. Δήλωσαν διατεθειμένοι να αψηφήσουν τις εντολές του Υπουργείου Παιδείας και να μην συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία, ενώ παράλληλα, θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για σήμερα και 48ωρη τη Δευτέρα και Τρίτη.

Την ίδια στιγμή και μόλις 24 ώρες μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας και την πρόσκληση για απογραφή των υπάλληλων των έξι ΑΕΙ (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), οι επισκέψεις στον ιστοχώρο ξεπέρασαν τις 20.000 και οι δηλώσεις των υπαλλήλων που επέλεξαν να απογραφτούν τις 400.

Σύμφωνα ωστόσο με το μέλος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημ. Μαργετάκη, η συμπλήρωση των στοιχείων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, συνιστά «παγίδα» ακόμη και για όσους επιλέξουν να απογραφτούν για να ξεφύγουν από το μέτρο της αργίας. «Από τη στιγμή που θα υπάρξουν συνάδελφοι που δεν θα απογραφούν, υπάρχει ο κίνδυνος όσοι συμπληρώσουν τα στοιχεία τους να είναι εκείνοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 33. Κι έτσι εκεί που γλιτώνουν από το μέτρο της αργίας, να βρεθούν σε διαθεσιμότητα», δήλωσε ο κ. Μαργετάκης.

Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε ότι το ίδιο το σύστημα για την απογραφή των υπαλλήλων είναι διάτρητο από τη στιγμή που δεν διασφαλίζει ότι αυτός που συμπληρώνει τα στοιχεία είναι ο ίδιος ο υπάλληλος κι όχι οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο. «Ζητείται ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ του υπαλλήλου, στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους και άλλοι πλην των ίδιων των υπαλλήλων. Δεν υπάρχει προσωπικός κωδικός που να διασφαλίζει ότι αυτός που συμπληρώνει τη σελίδα, είναι ο ίδιος ο υπάλληλος κι όχι κάποιος άλλος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οπως σημείωσε ο κ. Μαργετάκης, ο σύλλογος βρίσκεται σε επαφή με νομικούς, ενώ το βάρος του απεργιακού τους αγώνα πέφτει στη Διεύθυνση Διοίκησης Προσωπικού, προκειμένου να μην δοθούν φάκελοι με τα ατομικά στοιχεία στους διοικητικούς υπαλλήλους και να μπλοκαριστεί η απογραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΑΣΕΠ.

Σε κατάληψη

Στο μεταξύ, έως και σήμερα, συνεχίζεται η κατάληψη των φοιτητών της Αρχιτεκτονικής, που διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα να καταγράφονται ελλείψεις σε διδάσκοντες και να περικόπτονται βασικά μαθήματα από το πρόγραμμα σπουδών, γεγονός που από μόνο του υποβαθμίζει τα πτυχία τους.

Νέες γενικές συνελεύσεις, αναμένονται από την ερχόμενη εβδομάδα από τους κατά τόπους φοιτητικούς συλλόγους, προκειμένου να αποφασίσουν τη στάση που θα τηρήσουν το επόμενο διάστημα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου