ΤΟΠΙΚΑ

Ποινή κάθειρξης 6 ετών με αναστολή

ποινή-κάθειρξης-6-ετών-με-αναστολή-851206

Ποινή κάθειρξης έξι ετών με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση επέβαλε ομόφωνα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Δημήτρη Βρακατσέλη που κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος του πρώην διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Βαρθολομαίου στις 9 Φεβρουαρίου του 2007.
Το Δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως Ευδοκίας Πούλου, η οποία ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη.
Ο Δημήτρης Βρακατσέλης θα αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.
Οι τακτικοί δικαστές αποφάσισαν επίσης ομόφωνα, τη διαβίβαση των πρακτικών του δικαστηρίου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος της συζύγου του κατηγορουμένου, Θωμαΐδος Βρακατσέλη, καθώς και σε βάρος των δύο ατόμων που είχαν ειδοποιήσει τον Δημήτρη Βρακατσέλη να μεταβεί στο πατρικό διαμέρισμα της συζύγου του όπου συναντήθηκε με το θύμα.
Βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα ο Δημήτρης Βρακατσέλης ευχαρίστησε τη Δικαιοσύνη, δήλωσε και πάλι συντετριμμένος για ό,τι συνέβη και πρόσθεσε: “Οσο σκέφτομαι τα δικά μου τα παιδιά άλλο τόσο σκέφτομαι και τα παιδιά του Γιάννη Βαρθολομαίου”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου