ΤΟΠΙΚΑ

Τιμητική διάκριση για τον Ν. Πρίντζο

τιμητική-διάκριση-για-τον-ν-πρίντζο-627114

Μαζί με την τιμητική διάκριση χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου και της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ κ. Νικήτας Πρίντζος έλαβε και τη δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, ότι στο προσεχές διάστημα θα επισκεφτεί το Βόλο και την ΕΒΟΛ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

(Φωτογραφίες από το ΑΠΕ)

Συγκεκριμένα χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με σκοπό να βραβεύσει καινοτόμους επιστήμονες, αγρότες και επιχειρηματίες, συνοδεία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη.

Οι εν λόγω επιστήμονες, παραγωγοί, εκπρόσωποι συνεταιρισμών και επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος, βραβεύτηκαν από το Υπουργείο για τη διάκριση και την επιτυχή καινοτόμο επιχειρηματική τους δράση στον αγροδιατροφικό τομέα, στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΥπΑΑΤ που διοργανώθηκε στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με θέμα «Νέα ΚΑΠ: Καινοτομία και Ανάπτυξη στην Ελληνική Γεωργία».

Ο διάλογος με τον Κ. Παπούλια

Την ώρα που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσίασε στον κ. Παπούλια τον πρόεδρο της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτα Πρίντζο, ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Υπουργός: Και επειδή ακούγονται πολλά για τους συνεταιρισμούς, αυτό δείχνει ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, υπάρχουν και πρωτοπόροι άνθρωποι που δίνουν την ψυχή τους και τα καταφέρνουν υγιώς.

Πρόεδρος: Είναι η άλλη Ελλάδα.

Ν. Πρίντζος: Εγώ, κύριε Πρόεδρε, είμαι από το Βόλο, πρόεδρος της ΕΒΟΛ. Είμαστε μια γαλακτοβιομηχανία, μια υγιής συνεταιριστική οργάνωση, που προσφέρουμε πολύ καλές τιμές στους κτηνοτρόφους και στους αγρότες. Δεν χρωστάμε, δεν έχουμε δανειακά κεφάλαια, με 130 άτομα προσωπικό, που δεν τους έχουμε μειώσει το μισθό. Είναι μεγάλη η τιμή που μας κάνετε και μας καλείτε και σας ευχαριστούμε γι’αυτό.

Πρόεδρος: Γιατί δεν ενδιαφερθήκατε και για τη ΔΩΔΩΝΗ;

Ν.Πρίντζος: Είναι εποχές που πρέπει να είμαστε λίγο συγκρατημένοι.

Υπουργός: Ο κ. Πρίντζος ήταν ο πρώτος που έβαλε καθαρό κατσικίσιο γάλα στην αγορά. Πιστεύει ότι το κατσικίσιο γάλα έχει ιδιαιτερότητες, πολύτιμα χαρακτηριστικά και γι’ αυτό το έβγαλε έτσι στην αγορά. Ταυτόχρονα όμως έκανε συμβόλαια με τους ντόπιους ανθρώπους της φυτικής παραγωγής και εξασφάλισε ζωοτροφές. Και τώρα έχει προχωρήσει με ένα νέο εργοστάσιο και στην παραγωγή γιαουρτιού από κατσικίσιο γάλα και στο γίδινο βιολογικό γάλα.

Ν.Πρίντζος: Το γίδινο γάλα πιστεύω ότι είναι το καλύτερο γάλα γιατί μοιάζει με το μητρικό, έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες.

Πρόεδρος: Συγχαρητήρια.

Τέλος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος τους βραβευθέντες τόνισε: «Μου δώσατε μεγάλη χαρά, γιατί είμαι από αυτούς που πιστεύουν στη γη μας. Πιστεύω σ’ αυτό που κάνετε εσείς -και το κάνετε και με επιστημονικό και με παραδοσιακό τρόπο- συνεχίζετε κάτι που η Ελλάδα απ’ αυτό έζησε. Και γι’ αυτό πιστεύω στη δύναμη της γης. Με καταπλήξατε μ’ αυτά που κάνατε. Μακάρι να το γνώριζε όλη η Ελλάδα. Θα ήσασταν το πιο φωτεινό και δυναμικό παράδειγμα γι’ αυτόν που λέγει “δεν γίνεται τίποτα”. Πολλά γίνονται και πολλά μπορούμε να κάνουμε. Έπρεπε να έρθει η κρίση για να ξανασκεφθούμε τι μπορούμε να κάνουμε; Μακάρι να είναι η θετική πλευρά της κρίσης. Αλλά εσείς ξεκινήσατε πριν από την κρίση και ξεπερνάτε τις δυσκολίες. Και κάτι άλλο που είναι πολύ σημαντικό: ότι αυτό που κάνετε είναι ελληνικό προϊόν. Το βλέπει η ξένη αγορά και λέγει «για κοίταξε τι κάνει η Ελλάδα». Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θέλω να σας συγχαρώ και να σας πω ότι όταν μιλάω με ανθρώπους σαν και εσάς είμαι πολύ αισιόδοξος. Όχι ότι θα βγούμε από την κρίση μόνοι μας, αλλά ότι θα κάνουμε πράγματα που θα γυρίσουν και θα λένε: «Αυτοί είναι οι Έλληνες, αυτή είναι η Ελλάδα». Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Και θα πρέπει να κάνουμε και ένα βήμα παρακάτω και να σας επισκεφθούμε εκεί που δουλεύετε».

Δήλωση του Ν. Πρίντζου

Από την πλευρά του ο Ν. Πρίντζος μετά την εκδήλωση δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή να σε βραβεύει ο πρώτος πολίτης της χώρας, διότι υπηρετείς αποτελεσματικά το συμφέρον του τόπου και ιδιαίτερα του Αγροτικού Κόσμου.

Σήμερα παρά ποτέ άλλοτε η πατρίδα μας έχει ανάγκη από μια ισχυρή, δημιουργική προσπάθεια για να φτιάξουμε μια Ελλάδα αξιόπιστη, σεβαστή, δυναμική και ευρηματική που θα εξασφαλίσει στους πολίτες της ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής.

Στην προσπάθεια αυτή η προσφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι και μεγάλη και ιδιαίτερα σημαντική».

Παράλληλα ο κ. Πρίντζος επεσήμανε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας δεσμεύτηκε μέσα στο προσεχές διάστημα να επισκεφτεί το Βόλο και την γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου