ΤΟΠΙΚΑ

Νέα διοίκηση στην 111 Πτέρυγα Μάχης

νέα-διοίκηση-στην-111-πτέρυγα-μάχης-851206

Η μείωση των αεροπορικών ατυχημάτων και η επιχειρησιακή ετοιμότητα του προσωπικού της Πολεμικής αεροπορίας τονίστηκε ως στόχος, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, στον κ. Λεωνίδα Τσιούτρα από τον μέχρι τώρα διοικητή κ. Π. Δημητριάδη, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι. Ο κ. Δημητριάδης μετατίθεται στο ΑΤΑΔ Λάρισας.
“Μέγιστη τιμή” χαρακτήρισε ο κ. Τσιούτρας την ανάθεση της ηγεσίας της Πολεμικής αεροπορίας και τόνισε πως θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντά του.
Ο κ. Τσιούτρας τόνισε πως η αύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας της μονάδος αποτελεί για εκείνον τον πρώτο και σημαντικότερο στόχο, σε ένα σύνθετο υπάρχον επιχειρησιακό περιβάλλον, στο οποίο “κλασικής μορφής απειλές αναμιγνύονται με νέου είδους προκλήσεις. Καταξιωμένα δόγματα, στρατηγικές δομές δυνάμεων, βρίσκονται υπό συνεχή κρίση και αμφισβήτηση. Η τεχνολογία καλπάζει, βάζοντας σε συνεχή δοκιμασία τις αντοχές των ανθρώπων και των οικονομιών”, τόνισε.
Υπογράμμισε δε πως γι’ αυτή την κατεύθυνση απαιτείται μεθοδική, ποιοτική και ρεαλιστική εκπαίδευση, “η οποία θα επιτευχθεί με βαθιά γνώση των οπλικών συστημάτων και τακτικών, συνδυαζόμενη πάντα με υψηλό δείκτη πειθαρχίας, η οποία και αποτελεί μονόδρομο για τη μονάδα, χωρίς κανένα απολύτως περιθώριο απόκλισης”.
Κύριο μέλημα και υπέρτατος στόχος θα είναι και η ασφάλεια των πτήσεων και Εδάφους. Ο στόχος που έχει τεθεί από την Ηγεσία της πολεμικής αεροπορίας για μείωση των ατυχημάτων κατά 50% αποτελεί για μένα φάρο και πυξίδα. Η προσπάθεια την οποία θα καταβάλλω ιδιαίτερα στον τομέα αυτό, θα είναι δυναμική, ουσιαστική και αδιάκοπη. Ζητάω απ΄ όλο το προσωπικό να επιτείνει τους ρυθμούς του, ώστε χωρίς εφησυχασμούς, να εμπεδώσουμε νοοτροπία ασφάλειας και πρόνοιας κατά την εργασία και αυτό να γίνει γνώση, πεποίθηση και τρόπος συμπεριφοράς. Αποτελεί για μένα προσδοκία και ευχή ότι με νοοτροπία ασφάλειας στον αέρα και στο έδαφος, θα έχουμε αποκτήσει το κλειδί για την πρόληψη των ατυχημάτων, ενώ παράλληλα θα έχουμε εγκαταστήσει το μηχανισμό που οδηγεί το σύστημα στην υποστήριξη της μέγιστης δυνατής αντίστασης, απέναντι στους λειτουργικούς κινδύνους”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου