ΤΟΠΙΚΑ

Κρούσμα φυματίωσης σε μεταπτυχιακό φοιτητή

κρούσμα-φυματίωσης-σε-μεταπτυχιακό-φ-851206

Mε φυματίωση υψηλής μεταδοτικότητας νοσηλεύεται τα τελευταία 24ωρα μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ο φοιτητής, αφρικανικής καταγωγής, νοσηλεύεται στην Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Παρά την κρισιμότητα της νόσου, το παράδοξο είναι πως ο φοιτητής νοσηλεύεται σε κοινό θάλαμο, αφού το τμήμα Λοιμωδών του ΠΝΛ παραμένει κλειστό ελλείψει νοσηλευτικού, αλλά και ιατρικού προσωπικού.
Η διάγνωση της φυματίωσης και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης είχε ως αποτέλεσμα η Πνευμονολογική Κλινική να προχωρήσει σε άμεση ενημέρωση του φιλικού περιβάλλοντος σε δύο πόλεις της Γαλλίας, όπου ζούσε μέχρι πρόσφατα ο αφρικανικής καταγωγής φοιτητής, αλλά και του φιλικού περιβάλλοντος στο Βόλο, όπου βρίσκεται λόγω σπουδών.
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε με χθεσινές δηλώσεις ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Κ. Γουργουλιάννης, σημειώνοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την τυχόν μετάδοση της νόσου.
Μάλιστα χθες κλήθηκαν για να υποβληθούν στον απαιτούμενο ιατρικό έλεγχο οι οικείοι του στο Βόλο, όπου ο φοιτητής επίσης νοσηλεύθηκε μέχρι να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Το συγκεκριμένο κρούσμα φυματίωσης θεωρείται ιδιαίτερα ανθεκτικό και σπάνιο και γι’ αυτό ενημερώθηκαν από το νοσοκομείο και οι συγγενείς του φοιτητή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου