ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα …. 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Οι οδοκαθαριστές
και οι «γραφιάδες»
Ο Τάσος ο Καμπέρης, ο παλιός ποδοσφαιριστής του Τοξότη, κλήθηκε να δικαιολογήσει τους συναδέλφους του στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, γιατί δεν συμμετείχαν στην πρόσφατη απεργία. Είπε αλήθειες αλλά και υπερβολές. Συμβαίνουν αυτά σ΄ έναν εργασιακό χώρο. Το ίδιο άλλωστε συνέβη και από την άλλη πλευρά. Όπως ο Γιώργος Στούμπος, που τον έπιασε το παράπονο, γιατί ο ίδιος, όπως είπε, μαζί με δύο άλλους «γραφιάδες», όπως τους είχαν αποκαλέσει οι συνάδελφοί τους στην Καθαριότητα, έτρεχαν στην Αθήνα λίγο πριν αναλάβει ο Κ. Μήτρου το Δήμο το 2000, προκειμένου να βρουν ερείσματα σε νόμους και διατάξεις που θα δικαιολογούσαν τις υπερωρίες των εργατών Καθαριότητας τα σαββατοκύριακα και τις αργίες…
Α.Τ

Ευτυχώς παρενέβη
ο πρόεδρος…
…Πάντα οι εργάτες Καθαριότητας, οδηγοί και συνοδοί απορριμματοφόρων, όταν ακούν να τους λένε «σκουπιδιάρηδες» βγάζουν… μπιμπίκια. Εκνευρίζονται ακόμη όταν τους υποτιμούν βάναυσα κι όταν τους απευθύνονται με απαξιωτικές εκφράσεις. Γι΄ αυτό στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων περίπου έξι άτομα από την Καθαριότητα κινήθηκαν να αποχωρήσουν, όταν ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Βαΐτσης τους αποκάλεσε «φουκαράδες». Ο αντιπρόεδρος δεν πήρε πίσω τα λόγια του, το έκανε ωστόσο για λογαριασμό του ο ίδιος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και τα πράγματα αποκαταστάθηκαν, έστω και για λίγο…
Α.Τ

Είχαν γίνει βουνό
οι φάκελοι…
Δουλειές με… φούντες έχουν τις τελευταίες μέρες στην ΕΠΑΕ μετά την πολύμηνη αποχή των μηχανικών του Δημοσίου από συνεδριάσεις επιτροπών και από δημοπρασίες.
Α.Τ

Τόλμη και γκρίνια
στη Νέα Ιωνία…
«Θέλει τόλμη και γοητεία η συνεργασία» είπε χθες ο Π. Μαβίδης, που άφησε τις σπόντες του για τη Δημοτική Αρχή του Βόλου. Παρά τις δημόσιες δηλώσεις του Δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη, στη Νέα Ιωνία βρίσκουν πάντα κάποιο λόγο να φωνάζουν. Στην αρχή ήταν ο Φοινικόπουλος, που έκανε το… έγκλημα να είναι «κολλητός» με τον Πανταζή και τον Αγγελίδη της Πειραματικής Σκηνής. Μετά πάλι ο Φοινικόπουλος, που δεν τους έπιασε από το χεράκι να τους βάλει τις κορδέλες στους δρόμους για το Καρναβάλι. Στη συνέχεια ήταν οι 60.000 ευρώ που τους ζητά ο Δήμος Βόλου για να υλοποιήσουν το κοινό πρόγραμμα της δωρεάν σίτισης στους απόρους και, τέλος, γιατί η αφή της Φλόγας δεν πέρασε από τους δρόμους της Νέας Ιωνίας. Όταν τους λες ότι οι υπεύθυνοι ήταν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, δεν σε πιστεύουν. Μήπως τελικά πάνω από τη γέφυρα αναπολούν κάποια άλλη Δημοτική Αρχή; Να μας το πουν καθαρά να το μάθουμε και εμείς…
Α.Τ

Καρφιά
Της πρότειναν να φύγει από το ΔΟΚΠΥ, γιατί λένε ότι δεν εμφανίζονταν στον Οργανισμό, λένε συνεργάτες του Π. Μαβίδη που ρωτήθηκαν για την πρόταση αποπομπής της Δέσποινας Μπακλατσή.
Γιατί, όλοι οι άλλοι δουλεύουν περισσότερο; ήταν το «καρφί» κάποιου δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, που εκτιμά ότι αναζητείται ρόλος για την κ. Βαΐου-Γουσοπούλου, που τους τελευταίους μήνες πυκνώνει τις εμφανίσεις της δίπλα στο Δήμαρχο. Να ήταν ωστόσο η μόνη. Πολλοί είναι αυτοί που εδώ και μήνες είναι στον προθάλαμο και περιμένουν το σχετικό νεύμα του Δημάρχου για να αναλάβουν θέση ευθύνης. Υπομονή μέχρι το Γενάρη…

Α.Τ

Εκ του αποτελέσματος
Ικανοποιημένος από τη λειτουργία της Επιτροπής Παρακολούθησης που έχει συσταθεί για τον Περιφερειακό δήλωνε χθες ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Σωκράτης Αναγνώστου, αφού φαίνεται τελικά ότι μέσα από τις συνεδριάσεις της λύνονται διάφορα προβλήματα, που μέχρι πρότινος προκαλούσαν αναιτιολόγητες καθυστερήσεις. Ο συντονισμός των υπηρεσιών για να αντιμετωπίζονται προβλήματα επί του πρακτέου δικαιώνει την ύπαρξη της Επιτροπής, ανέφερε ο κ. Αναγνώστου και φυσικά δεν έχει άδικο.
Β.Κ

Ανερχόμενος
“Προέρχομαι από τις οργανώσεις βάσης του κόμματος, πιστεύω στις αρχές και τις αξίες της παράταξης, γι’ αυτό και όποια περιοχή επισκέπτομαι νιώθω την ηθική και πολιτική υποχρέωση να τιμήσω τους ανθρώπους που εμπιστεύθηκαν αυτή την κυβέρνηση, που αγωνίστηκαν γι’ αυτή και θέλουν να τη βλέπουν να υλοποιεί τις δεσμεύσεις της.
Όφειλα να τους ενημερώσω για το κυβερνητικό έργο, να μοιραστώ μαζί τους προβληματισμούς που έχουν και παράλληλα να τους μεταφέρω τα μηνύματα της ηγεσίας του κόμματος για να συνεχίσουν τον αγώνα πιο δυναμικά.” Τάδε έφη ο κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης, εξερχόμενος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας. Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν ότι είναι από τους ελάχιστους υπουργούς που διάβηκαν το κατώφλι του κόμματος και έμειναν για να ακούσουν και να συζητήσουν περισσότερο από μία ώρα. Μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται ανερχόμενος… και από πολλούς με υποθήκη για το μέλλον.
Β.Κ

Απέδωσε καρπούς
Γνωστοί από το Κοινοβούλιο Αλέκος Βούλγαρης και Ευρυπίδης Στυλιανίδης δεν δυσκολεύτηκαν πολύ για να συνεννοηθούν και να συμφωνήσουν για τα θέματα που θα πρέπει -όσον αφορά στο Δήμο Βόλου- να δώσει προτεραιότητα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι δύο πολιτικοί αντάλλαξαν και δώρα στο Δημαρχείο του Βόλου, όπου η συνάντηση ήταν πολύ ζεστή και απέδωσε καρπούς, όπως έλεγαν αργότερα και οι δύο πλευρές.

Επικοινωνιακός
ο υπουργός
Απ΄ όσο μπορέσαμε να παρατηρήσουμε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου διδακτηρίου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου από τον υπουργό Παιδείας κ. Στυλιανίδη, μάλλον δεν πρόκειται για τυχαίο πολιτικό. Μπορεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος να είναι ο μάγος της επικοινωνίας, ωστόσο ο πολύ νεότερος υπουργός Παιδείας διαθέτει μια εντελώς δική του πολιτική προσωπικότητα. Μάλλον δεν είναι υπερβολικά τα πυκνά δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου, σύμφωνα με τα οποία στο μέλλον εκτιμάται ότι θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Χ.Μ

Ολα τα λεφτά
οι πιτσιρικάδες
Οι μαθητές των πρώτων τάξεων του 3ου Δημοτικού που εγκαινίασε χθες στο Βόλο ο Υπουργός Παιδείας ήταν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές. Αφού κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είχαν ζωντανό και εν χορώ διάλογο μαζί του, μετά το πέρας της εκδήλωσης, όταν ο υπουργός τους πλησίασε, ήταν απόλαυση. Άλλοι τον τραβούσαν απ΄ το σακάκι, άλλοι τον χάιδευαν στους ώμους κι άλλοι του τσιμπούσαν και τα μάγουλα. Ο επικοινωνιακός υπουργός έδειχνε να το απολαμβάνει.
Χ.Μ

Μια χαρά
τα οργάνωσε
Οργανωμένη τέλεια η χθεσινή τελετή εγκαινίων στο 3ο και 20ο δημοτικά σχολεία. Εκτός από τους δασκάλους και τους συλλόγους γονέων , πολύτιμη ήταν και η βοήθεια της Δημοτικής Συμβούλου, προέδρου της Επιτροπής Παιδείας, Σούλας Μπαρτζιώκα. Η συγκεκριμένη δημοτική σύμβουλος κερδίζει καθημερινά με το έργο της και τη συμπεριφορά της.
Φ.Α

Καθυστερημένη
παρουσία
Μαθαίνουμε ότι στα χθεσινά εγκαίνια του νηπιαγωγείου στον Αλμυρό υπήρχαν αξιοσημείωτες καθυστερήσεις. Εφτασε ο υπουργός και ο υφυπουργός, έφτασε και ο Μητροπολίτης και κατόπιν -ευτυχώς όχι εορτής- κατέφθασαν και οι άρχοντες της Δημοτικής Αρχής. Φυσικά τους υποδέχτηκε ο ίδιος ο υπουργός αυτοπροσώπως… Είναι αλήθεια όλα αυτά ή τα λένε οι κακές γλώσσες, που συμπληρώνουν πικρόχολα ότι «δεν περνάει και κάθε μέρα ο υπουργός από τον Αλμυρό…»
Χ.Μ.

Αυτός
είναι φίλος
Ο,τι και να λένε για τον Σαρκοζί, στη σύνοδο του Βουκουρεστίου απέδειξε ότι είναι πραγματικός φίλος της Ελλάδας. Το αν ασκεί καλή πολιτική για τους Γάλλους, είναι κάτι που οι ίδιοι θα κρίνουν. Για την Ελλάδα πάντως μια χαρά είναι… Συνεχίζει την παράδοση του Ζισκάρ ντε Εστέν και του Φρανσουά Μιτεράν, που ενσάρκωσαν το σύνθημα « Ελλάς – Γαλλία συμμαχία»…

Χ.Μ.
Σε ποια εισήγηση;
Για τη μείζονα μειοψηφία του νομαρχιακού συμβουλίου δεν ήταν… αρκετή η αναλυτική εισήγηση για το θέμα του ενεργειακού σχεδιασμού που έγινε από τον πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Μ. Ζουμπουλάκη. Ήθελαν πολιτική εισήγηση οι κ.κ. Π. Μπατζιάκας και Β. Χατζόπουλος που ανέλαβαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της παράταξης απουσία του επικεφαλής τους.
Ρωτούσε και ξαναρωτούσε ο κ. Μπατζιάκας πάνω σε ποια εισήγηση θα τοποθετηθεί, παρά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν από τον πρόεδρο του νομαρχιακού συμβουλίου και τον νομάρχη, ο οποίος αγανακτισμένος ανέφερε ότι «πρόκειται για κραυγαλέα απόδειξη κακής πίστης».
Β.Σ.

Πυροτεχνήματα
Για όσα με έντονο ύφος έλεγε ο Π. Μπατζιάκας περί έλλειψης πολιτικής εισήγησης σχετικά με το μοναδικό θέμα της προχθεσινής συνεδρίασης του νομαρχιακού συμβουλίου, ο Απ. Παπατόλιας σχολίασε ως «πολιτικά πυροτεχνήματα» όσων δεν γνωρίζουν την κοινωνική διαβούλευση και έβαλαν επί χρόνια στο «συρτάρι» την ΟΚΕ.
Η Επιτροπή είναι εκείνη που σήμερα εισηγείται, πρόσθεσε, και τους κάλεσε να μην ψάχνουν για άλλοθι και να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις με άποψη και όχι περιμένοντας τι θα πει η πλειοψηφία.
Β.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου