ΤΟΠΙΚΑ

EUROBANK EFG: Μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης του Βόλου

eurobank-efg-μεγάλες-προοπτικές-ανάπτυξης-του-β-851206

Δυναμική και μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης σε οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο παρουσιάζει ο Βόλος, σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που διοργάνωσε η τράπεζα Eurobank EFG, με θέμα “η απογείωση της μικρής επιχείρησης και ο υποστηρικτικός ρόλος της τράπεζας”. Επίσης παρουσιάστηκε το πρόγραμμα ανάπτυξης που πρέπει να έχει η επιχείρηση και οι στόχοι και τα τραπεζικά προϊόντα που πρέπει να θέτει ο επιχειρηματίας για την επιχειρηματική του δράση.
Ο κ. Χαράλαμπος Φύλλος, Περιφερειακός Διευθυντής του δικτύου της Eurobank, τόνισε σε δηλώσεις του πως είναι πραγματικά ευχαριστημένος από την αύξηση της επιχειρηματικότητας στην πόλη του Βόλου. “Είμαστε ενθουσιασμένοι με την αγορά του Βόλου, βλέπουμε ότι υπάρχει ένα εύρος δραστηριοτήτων και αυτό μας ευχαριστεί ιδιαίτερα. Η τελευταία επαφή μας με τα στελέχη που ήρθαν το τελευταίο καιρό, αλλά και τα μηνύματα που έχουμε από τα καταστήματα είναι ότι αναπτύσσονται οι επιχειρηματικές ιδέες”. Συνέχισε δε λέγοντας πως “η περιοχή της Μαγνησίας έχει και μια ιστορικότητα πάνω στην επιχειρηματικότητα και υπάρχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν καινοτόμες ιδέες, αναπτύσσουν προσπάθειες ανάπτυξης και εκμεταλλεύονται πλήρως τα προγράμματα του Τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου, αλλά και τώρα του ΕΣΠΑ. Η εντύπωσή μου είναι ότι υπάρχει ένα ιδιαίτερα ευοίωνο μέλλον στη Μαγνησία και αναπτύσσονται πραγματικές σοβαρές επιχειρηματικές ιδέες”.
Ό,τι αφορά στο κατά πόσο μπορεί μια τράπεζα να βοηθήσει την εξέλιξη των μικρών επιχειρήσεων, ο κ. Φύλλος τόνισε πως έχουν ιδιαίτερη τεχνογνωσία “και έχουμε αναπτύξει ειδικά τα τμήματα συμβούλων μικρών επιχειρήσεων. Όταν λέμε μικρές επιχειρήσεις, για τα τμήματα retail που λειτουργούμε εμείς, είναι αυτές μέχρι 2.5 εκατομμύρια τζίρο, και υπάρχουν και άλλα τμήματα εξειδικευμένα που είναι για περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια τζίρο. Αυτή η δεκαετής πείρα έχει δημιουργήσει συμβούλους που ασχολούνται με μεγάλη τεχνογνωσία, ανιχνεύουμε τις αγορές, είμαστε κοντά σε κάθε πελάτη, χτίζουμε το δάνειο του ή τη χορήγηση του ή την σκέψη του για ανάπτυξη της επιχείρησης του πάνω στις ανάγκες τις συγκεκριμένης επιχείρησης. Έχουμε πάμπολλα τέτοια παραδείγματα, οι πελάτες μας κάθε φορά βρίσκουνε λύσεις κοντά μας και μένουν μαζί μας ακριβώς για αυτό. Σκοπός μας είναι να είμαστε κοντά στην επιχείρηση για όλες τις ανάγκες, είτε αυτές είναι χρηματοδοτικές είτε είναι επενδυτικές είτε είναι οποιεσδήποτε άλλες ανάγκες που αγγίζουν το τραπεζικό σύστημα”.
Ακόμη ο Περιφερειακός διευθυντής αναφέρθηκε στο θέμα του ρίσκου που απασχολεί τους επιχειρηματίες, τονίζοντας πως το θέμα του ρίσκου είναι απόλυτα συνυφασμένο με την επιχειρηματικότητα. “Εμείς φροντίζουμε οι πελάτες μας να παίρνουν τα ρίσκο με πλήρη λογική και να είμαστε κοντά στη δική τους ιδέα. Τους συμβουλεύουμε όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι και μεταφέρουμε την τεχνογνωσία που ίσως ο πελάτης δεν την έχει στην περιοχή του Βόλου. Έχουμε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, για τα οποία οφείλουμε να ενημερώσουμε τον επιχειρηματία, γιατί μπορεί να μην είναι στη σκέψη του κάτι τέτοιο. Όποτε εμείς πρέπει να βάλουμε όλα τα εργαλεία στο τραπέζι”, υπογράμμισε ο κ. Φύλλος.
Στη διάρκεια της ημερίδας μεταξύ άλλων τονίστηκε η αναγκαιότητα προσαρμογής των μικρών επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα της οικονομίας, οι προκλήσεις και οι προτεραιότητες για την επιχειρηματική ανάπτυξη. Ο κ. Γιάννης Καλογεράκης, εισηγητής της ημερίδας, ανέλυσε τις βασικές αρχές διαχείρισης των ανθρώπων που εργάζονται σε μια επιχείρηση και την ανάγκη για κουλτούρα εξυπηρέτησης των πελατών.
Τέλος επισήμανε τις βασικές αρχές marketing για μικρές επιχειρήσεις σε τοπικές κοινωνίες και παρουσίασε την δυναμική λειτουργίας και ανάπτυξης των οικογενειακών επιχειρήσεων, καθώς και τους ομαλούς τρόπους διαδοχής από τις παλαιότερες στις νεότερες γενιές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου