ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων

εκδήλωση-του-δικτύου-κοινωνικής-υποσ-851206

Στις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις οποίες ανέβηκε το ανώτατο διάστημα κράτησης των προσφύγων στα σύνορα σε 18 μήνες, αναφέρθηκαν τα μέλη του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και μεταναστών, τονίζοντας την ανάδειξη της σκλήρυνσης της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής στο σύνολό της. Ακόμα αναφέρθηκαν στην προγραμματισμένη εκδήλωση της κίνησης το Σάββατο 5 Απριλίου στις 7:00, στο χώρο του Μεταξουργείου, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Κινητοποιήσεων για τα δικαιώματα των πολιτικών και οικονομικών προσφύγων.
«Αυτοί που δημιουργούν τους πολέμους και κατ’ επέκταση τους πρόσφυγες, είναι αυτοί που προωθούν τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις. Δηλαδή τους φτάνουν σε επίπεδα εξαθλίωσης και όταν αυτοί οι άνθρωποι πάνε σε μια άλλη χώρα να βρούνε μια καλύτερη τύχη, αυτοί οι ίδιοι που τους φτάνουν σε αυτή την κατάσταση, μετά τους διώχνουν και τους φέρονται με το χειρότερο τρόπο», τόνισε η κ. Βίκη Μαγαλιού.
Σχετικά με την εκδήλωση, η οποία αποτελεί ένα «κρίκο» στην πανευρωπαϊκή αλυσίδα παρόμοιων εκδηλώσεων, που ήδη πραγματοποιούνται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρθηκε το πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει. Αρχικά θα προβληθεί η ταινία «Στα σύνορα του κόσμου», η οποία αναφέρεται στο μεγάλο ταξίδι προσφύγων από την Ασία μέχρι την Μεγάλη Βρετανία. Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Κοινοτικό δίκαιο και αγώνας για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών» και στη συνέχεια θα διεξαχθεί συναυλία με έθνικ μουσική από ένα βουλγάρικο και δύο αλβανικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα. Τέλος στο χώρο θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής, ξυλογλυπτικής και παιδικού σκίτσου με έργα οικονομικών προσφύγων και θα λειτουργούν περίπτερα τοπικών κοινοτήτων προσφύγων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου