ΤΟΠΙΚΑ

Εγκαίνια στην αγκαλιά των μαθητών!

εγκαίνια-στην-αγκαλιά-των-μαθητών-851206

Την κορδέλα των εγκαινίων δύο νέων σχολικών κτιρίων στο Βόλο και τον Αλμυρό έκοψε χθες ο υπουργός Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδης. Η επίσκεψη του υπουργού στο Βόλο, ο οποίος συνοδεύονταν από τον υφυπουργό Σπ. Ταλιαδούρο και γενικούς και ειδικούς γραμματείς του υπουργείου, περιελάμβανε σειρά επαφών με φορείς και εκπαιδευτικούς συλλόγους του νομού, τις πρυτανικές αρχές και τον Μητροπολίτη Δημητριάδος.

Θερμό το κλίμα στο 3ο και 20ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, όπου η υποδοχή του υπουργού έγινε υπό το ενθουσιώδες χειροκρότημα των μικρών μαθητών. Η απαγγελία ποιήματος του Κ. Παλαμά «Τα σκολειά χτίστε…», από δύο μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του 3ου και του 20ου συγκίνησε τον υπουργό, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να τύχει καλύτερης υποδοχής.
Στιγμιότυπο των εγκαινίων του 3ου-20ου Δημοτικού Σχολείου, όταν οι μαθητές περικύκλωσαν τον κ. Στυλιανίδη, αγκαλιάζοντάς τον, κάνοντάς του χειραψία και βγάζοντας φωτογραφίες μαζί του.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Οι διευθυντές του 3ου Δημοτικού Χρ. Τζελέπης και του 20ου Δημοτικού Αγγέλα Γκέσκου αναφέρθηκαν στις προοπτικές του σχολείου και επισήμαναν ότι πληρεί αρκετές προϋποθέσεις για να γίνει ένα «έξυπνο σχολείο».
Τον υπουργό Παιδείας καλωσόρισε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Κ. Ζίκος, ο οποίος κάλεσε τον κ. Στυλιανίδη να αναλάβει τη δέσμευση ότι το υπουργείο θα ενισχύσει τον εξοπλισμό του σχολείου και θα συμβάλει στη λειτουργία δύο εργαστηρίων, που ζητούν τα σχολεία.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης και ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας.
«Έξυπνο σχολείο είναι οι γονείς, οι δάσκαλοι και τα παιδιά», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο δεν επενδύει μόνο στα κτίρια, αλλά πρωτίστως στον άνθρωπο. Ανέλαβε τη δέσμευση ότι ο ΟΣΚ και το υπουργείο είναι έτοιμοι να εξοπλίσουν το 3ο και 20ο Βόλου με εποπτικά μέσα.
Ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε ότι ξεκινάει γενικευμένη διαβούλευση για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Η ολοκληρωμένη πρωτοβουλία, με βάση τις προτάσεις που θα κατατεθούν, θα εφαρμοστεί από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά, ενώ τα κονδύλια είναι εξασφαλισμένα.
Ο υπουργός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας για νέα σχολικά κτίρια, καθώς 5.000 διδακτήρια σε όλη τη χώρα έχουν κτιριολογική ηλικία 40 έως 80 ετών.
Για τη Μαγνησία έχουν εξασφαλιστεί, όπως είπε, 36 εκατ. ευρώ για τη σχολική στέγη, που αφορούν σε 27 νέα έργα, εκ των οποίων 15 σύγχρονα Νηπιαγωγεία, έως το 2012.
Ανακοίνωσε δε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει διαβούλευση για τα σύγχρονα αναλυτικά προγράμματα στο Δημοτικό Σχολείο.
Νωρίτερα, με την άφιξή του στο νομό, ο κ. Στυλιανίδης εγκαινίασε το 4ο Νηπιαγωγείο στον Αλμυρό.
Σε ένα μήνα το Κέντρο
Δια Βίου Μάθησης
Ακολούθησε επίσκεψή του στο συγκρότημα Μουρτζούκου, όπου βρίσκονται στην τελική φάση οι εργασίες για το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης.
Οι εργασίες, όπως ενημερώθηκε ο υπουργός θα ολοκληρωθούν σε ένα μήνα. Ο χώρος, συνολικού εμβαδού 700 τ.μ., θα στεγάσει το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, τη Σχολή Γονέων. Στην ουσία το νέο κτίριο θα αποτελέσει τη μόνιμη στέγη δράσεων και προγραμμάτων για τη δια βίου μάθηση.
Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο εξοπλισμός σε έπιπλα και σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ μέσα στο Μάιο αναμένεται να ολοκληρωθεί ο εξοπλισμός σε οπτικοακουστικά μέσα, προϋπολογισμού 86.965 ευρώ για το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Βόλου και 92.512 ευρώ για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.
Τη φετινή σχολική χρονιά, στη Μαγνησία, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης, εκπαιδεύονται 1.791 πολίτες. Κατά την χρονική περίοδο 2004-2008 εκπαιδεύτηκαν και εκπαιδεύονται, σε επίπεδο νομού 11.278 πολίτες, έναντι 3.129 πολιτών τη χρονική περίοδο 2000-2004, σημειώνοντας σημαντική αύξηση κατά 260%.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου