ΤΟΠΙΚΑ

Σε εξέλιξη το νέο σχολικό κτίριο στα Καλά Νερά

σε-εξέλιξη-το-νέο-σχολικό-κτίριο-στα-κα-631271

Το υπό ανέγερση διδακτήριο του Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Καλτσογιάννης, συνοδευόμενος από το Διευθυντή Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ενημερώθηκε από τον ανάδοχο του έργου για την πρόοδο των εργασιών, που εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να παραδοθεί έγκαιρα το έργο στο συμβατικό χρόνο των δεκαέξι μηνών που προβλέπει η υπογραφείσα από τον Ιούλιο σύμβαση.

Επίσης, για να εξασφαλιστεί η άρτια προσβασιμότητα στο σχολείο, ο κ. Καλτσογιάννης επικοινώνησε με το Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Ν. Φορτούνα, προκειμένου να προχωρήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την ασφαλτόστρωση του δημοτικού δρόμου που οδηγεί στην είσοδο του σχολείου.

«Το έργο έρχεται να επιλύσει ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας, εξαιτίας της παλαιότητας του υπάρχοντος μισθωμένου κτιρίου και της έλλειψης των αναγκαίων χώρων για τη σωστή εκπαίδευση των μαθητών. Με την κατασκευή του νέου κτιρίου, οι μαθητές θα φοιτούν σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο, που θα ανταποκρίνεται πλήρως στους στόχους του», ανέφερε ο κ. Καλτσογιάννης.

Το συγκεκριμένο έργο έχει συμβασιοποιηθεί με το συνολικό ποσό του 1.031.919 ευρώ. Το καινούργιο σχολικό κτίριο ανεγείρεται στην Τοπική Κοινότητα Καλών Νερών του Δήμου Νοτίου Πηλίου, εντός οικοπέδου συνολικού εμβαδού 2.626,03 τ.μ., που πρόσφατα αποκτήθηκε από τον πρώην Δήμο Μηλεών.

Το σύνολο των επιφανειών όλων των ορόφων του συγκροτήματος θα φτάσει τα 1.299,08 τ.μ. Συγκεκριμένα κατασκευάζονται έξι κύριες αίθουσες διδασκαλίας, τέσσερις αίθουσες ειδικής διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τραπεζαρία, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου