ΤΟΠΙΚΑ

Στο περιθώριο της Συνόδου ο Σκοπιανός πρωθυπουργός

στο-περιθώριο-της-συνόδου-ο-σκοπιανός-851206

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είπε στον Πλανητάρχη κατά τη μυστική συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου:
«Δεν είμαι της γνώμης ότι θα πρέπει να ασπαστείτε μια υπόθεση επειδή οι σύμμαχοί σας Έλληνες σάς λένε ότι η υπόθεση αυτή είναι δίκαιη. Εδώ διακρίνεται καθαρά μια σύγχυση λέξεων και μια αμφιβολία. Γιατί η δικαιοσύνη, δεν είναι κι η δικαιοσύνη του ισχυρού. Οι δυο τους πάντα βρίσκονται σε συνεχή ανταγωνισμό. Το να υπηρετείς τη μια, σημαίνει ότι χτυπάς την άλλη. Όσο για μας στα Σκόπια, έχουμε κάνει από πολλού επιλογή. Είμαστε υπέρ της δικαιοσύνης του ισχυρού ενάντια στη δικαιοσύνη, πράγμα που όπως πιστεύω πρεσβεύετε κι εσείς από τη θέση του επικυρίαρχου που επάξια κατέχετε. Λέω πως αν μου αποδεικνύαν πως στην παρούσα φάση το συμφέρον σας συνάδει μ’ εκείνο των Ελλήνων, θα καταλάβαινα πλήρως τη στάση σας ακόμα κι αν πολεμούσατε για χάρη τους εναντίον μας. Όταν όμως η συγκυρία φέρνει μπροστά σας μια υπόθεση σαν αυτή, θα ήταν επικίνδυνο για σας να μην επωφεληθείτε.
Πώς; Σας δίδεται η ευκαιρία να καταφέρετε στη Ρωσία και την Ευρώπη τέτοια χτυπήματα, που πάντα να νιώθουν την ανάγκη της προστασίας σας. Το κράτος μου προσφέρεται. Πρέπει όμως να τονίσω ότι δεν είμαι φακίρης. Δεν ήμουν ποτέ απ’ αυτούς που ισχυρίζονται ότι κάνουν θαύματα. Εάν υπάρχουν στη Σύνοδο φακίρηδες, λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να τους κρατήσω συντροφιά. Δεν γίνεται να κοροϊδεύω επ’ άπειρον το λαό μου, παραχωρώντας σας τα πάντα και μη παίρνοντας τίποτα. Γι’ αυτό λοιπόν η με οποιονδήποτε τρόπο παρουσία σας στα εδάφη μας πρέπει να συνδυάζεται με ένα σπουδαίο δώρο προς εμάς, έτσι ώστε πέρα από ευπρόσδεκτοι να είστε κι απαραίτητοι. Κι έπειτα λογαριάστε πως μια μικρή χώρα σαν τη δική μας θα πρέπει να δρα ακατάπαυτα. Θα πρέπει να αποδεικνύουμε την αφοσίωσή μας προς εσάς με κάθε ευκαιρία, γιατί η προστασία σας θα αποτελεί τον αναγκαίο όρο της ύπαρξής μας.
Γι’ αυτούς τους λόγους κι η δυναμική σας παρέμβαση στη Σύνοδο υπέρ μας είναι ο μόνος τρόπος που διασφαλίζει τις γεωπολιτικές επιδιώξεις σας. Εν ανάγκη χρησιμοποιείστε βία ώστε να πείσετε. Σήμερα, καθώς τον παλιόν καιρό, δεν αποχτάει κανείς τίποτα δίχως βία. Γνωρίζετε τον τρόπο να τη μεταχειριστείτε δίχως να τρέξει ούτε μια στάλα αίμα. Η κατάληξη της υπόθεσης της Μακεδονίας υπέρ μας, απ’ όσο μπορεί κανείς να διακρίνει και στο μέτρο που της αναλογεί, θα ανακόψει κάθε προσπάθεια χειραφέτησης των εν δυνάμει αντιπάλων σας στα προσεχή τριάντα τουλάχιστον χρόνια. Έχετε κάθε συμφέρον να υποθάλψετε τη δημιουργία του νέου έθνους μας, γιατί έτσι εξασθενίζετε τους δυνητικά αντιπάλους σας στο μέλλον με τον τρόπο που ο πυρετός εξασθενεί τον άρρωστο. Το επιβάλλει η δικαιοσύνη του ισχυρού κι όχι η δικαιοσύνη, την οποία επικαλούνται οι Έλληνες».
Ο Πλανητάρχης μειδίασε χτυπώντας φιλικά τον Σκοπιανό πρωθυπουργό στην πλάτη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου