ΤΟΠΙΚΑ

Αντίθεση του ΚΚΕ στην διοικητική αναδιάρθρωση

αντίθεση-του-κκε-στην-διοικητική-ανα-851206

Μία άλλη πολιτική στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, που δεν θα είναι συνυφασμένη με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν θα εξαρτάται εν πολλοίς από τις κυβερνητικές επιλογές, οραματίζεται το ΚΚΕ, που έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία ανάδειξης των θέσεών του σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.
Από το Δημαρχείο του Βόλου, όπου βρέθηκε χθες ο πρώην Δήμαρχος Καρδίτσας και στέλεχος του ΚΚΕ Χρήστος Τέγος σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ν.Ε ΚΚΕ Μαγνησίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποδοκιμάστηκε η πολιτική που άσκησαν όλα αυτά τα χρόνια η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ στον τομέα της Αυτοδιοίκησης και παρουσιάστηκαν οι βασικές πτυχές της πολιτικής του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Με δεδομένες τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στη διοικητική μεταρρύθμιση, το ΚΚΕ εκτιμά ότι το θέμα της αναδιάρθρωσης είναι καθαρά πολιτικό για αυτό και αντιτίθεται.
“Το θέμα της διοικητικής διαίρεσης της χώρας είναι ένα εξόχως πολιτικό ζήτημα και καθόλου διοικητικό ή γεωγραφικό, επισήμανε και χθες ο κ. Χρήστος Τέγος. Επιδιώκεται η προσαρμογή της χώρας μας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτως ώστε από αυτή την υπόθεση να ευοδωθούν οι στόχοι του μεγάλου κεφαλαίου στη χώρα μας. Η διαδικασία αυτή, έτσι όπως γίνεται, ο τρόπος που προωθείται, μας βρίσκει αντίθετους. Θεωρούμε ότι έχει να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους στόχους, που με κανένα τρόπο δεν θα εξυπηρετήσουν τους εργαζόμενους, όπως απέδειξε και ο Καποδίστριας Ι.”
Ο πρώην δήμαρχος Καρδίτσας κατήγγειλε την κυβέρνηση για την τακτική που ακολουθεί στα οικονομικά ζητήματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αφορμή και τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι δήμαρχοι και προέβλεψε δραστική μείωση κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
“Επικρατεί η λογική της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας στην Αυτοδιοίκηση κι ακριβώς αυτά είναι τα ζητήματα που θέλουμε να προβάλουμε και να καλέσουμε το λαό ενάντια σε αυτές τις πολιτικές. Η άποψή μας είναι ότι σήμερα υπάρχει μια διαπλοκή της εκάστοτε κυβέρνησης με την Τ.Α. και το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο δεν δίνει καμία δυνατότητα διαφυγής στην Αυτοδιοίκηση από τις πολιτικές που η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλουν. Σε αυτή την κατεύθυνση εμείς είμαστε αντίθετοι και επιδιώκουμε να υπάρξει μια άλλη πολιτική στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης” υπογράμμισε ο κ. Τέγος.
Ο πρώην Δήμαρχος Καρδίτσας εξέφρασε την αντίθεσή του και στην πολιτική που υπαγορεύεται για τις συγχωνεύσεις δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών και επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για απορρόφηση του προσωπικού στις δημοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ, ενώ επίσης αναφέρθηκε και σε άλλες δράσεις που έχουν υιοθετηθεί το τελευταίο διάστημα και για τις οποίες το ΚΚΕ έχει διαχωρίσει τη θέση του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου