ΤΟΠΙΚΑ

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Οι προτάσεις για τα σχολικά κτήρια

νομαρχια-μαγνησιασ-οι-προτάσεις-για-τ-851206

Το πρόγραμμα που αφορά στην κατασκευή και ανακαίνιση σχολικών μονάδων στη Ν. Ιωνία, και το οποίο θα κατατεθεί στον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, συζήτησαν χθες το πρωί o νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας, ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Π. Μαβίδης και η αντινομάρχης Νατάσσα Οικονόμου.
Στην πρόταση της Ν.Α.Μ. ανάμεσα στα άλλα περιλαμβάνονται ως προτεραιότητες για ένταξη στο ΠΕΠ Θεσσαλίας και στο πρόγραμμα του ΟΣΚ και οι ακόλουθες μονάδες της Ν. Ιωνίας:
– Η κατασκευή των 9ου Νηπιαγωγείου και 9ου Δημοτικού Σχολείου σε οικόπεδο όπου έχει ξεκινήσει η διαδικασία αγοράς του από τη Ν.Α.Μ.
– Η κατασκευή των 7ου Νηπιαγωγείου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας – Μελισσατίκων, που βρίσκεται στο στάδιο έναρξης των μελετών
– Το 14ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας, καινοτόμο έργο βιοκλιματικής τεχνικής, του οποίου η μελέτη είναι στη φάση ολοκλήρωσης από τη Ν.Α.Μ.
– Το 1ο και 12ο Νηπιαγωγεία Ν. Ιωνίας.
Επίσης η ΝΑΜ διεκδικεί αύξηση της χρηματοδότησής της από τους εθνικούς πόρους, προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει στις μεγάλες επισκευές – ανακαινίσεις που απαιτούνται στα συγκροτήματα του πρώην Ε.Π.Λ. και Τ.Ε.Λ. Ν. Ιωνίας.
Για το θέμα της συνεργασίας με τη Νομαρχία στον τομέα της δημιουργίας σχολικών μονάδων ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Π. Μαβίδης δήλωσε:
«Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι τα έργα που αφορούν στη Ν. Ιωνία έχουν δρομολογηθεί και το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η χρηματοδότησή τους είτε από το νέο ΠΕΠ είτε από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων της Ν. Ιωνίας, όπως άλλωστε είχαμε δεσμευθεί κατά την πρώτη επίσκεψη των εκπροσώπων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στη Ν. Ιωνία.
Αποδεικνύουμε ότι είμαστε συνεπείς σε όσα λέμε».
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση εξάλλου για την πραγματοποίηση του σχεδιασμού της όσον αφορά στις σχολικές κτιριακές υποδομές στη Μαγνησία με βάση το Πενταετές Πρόγραμμα Σχολικής Στέγης και εκτιμώντας τις πιεστικές ανάγκες και τις αντικειμενικές δυνατότητες, συνέταξε και θα καταθέσει στον υπουργό Παιδείας συνολική πρόταση για την ένταξη των προτεινόμενων προς κατασκευή σχολικών κτιριακών έργων στα ακόλουθα χρηματοδοτικά προγράμματα:
– ΠΕΠ Θεσσαλίας 2007 – 2013: 9 έργα Α΄/θμιας και 9 Β΄/θμιας Εκπ/σης
– Πρόγραμμα σχολικής στέγης με φορέα υλοποίησης και χρηματοδότησης την Ο.Σ.Κ. Α.Ε.: 12 Νηπιαγωγεία
– Πρόγραμμα σχολικής στέγης με φορέα υλοποίησης τη Ν.Α.Μ. και χρηματοδότηση από την Ο.Σ.Κ. Α.Ε.: όλα τα υπόλοιπα έργα του Πενταετούς.
Με δεδομένο ότι η ετήσια επιχορήγηση της ΝΑΜ από τους εθνικούς πόρους δεν επαρκεί για την κάλυψη των μεγάλων εκπαιδευτικών αναγκών στο Νομό, θα ζητηθεί από τον κ. Νομάρχη τουλάχιστον ο διπλασιασμός της, προκειμένου να γίνει δυνατή η υλοποίηση του Πενταετούς Προγράμματος Σχολικής Στέγης.
Θα τονισθεί στον κ. υπουργό ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες σε επισκευές – ανακαινίσεις, όπως στα 4ο Γυμνάσιο – Λύκειο και 10ο Γυμνάσιο Νεάπολης, το συγκρότημα πρώην Ε.Π.Λ. και Τ.Ε.Λ. Ν. Ιωνίας, το 2ο Λύκειο Βόλου, για τα οποία απαιτούνται, βάσει του προϋπολογισμού περ. 4 εκατ. ευρώ, καθώς και για τις υποδομές των μονάδων ειδικής αγωγής.
Τέλος, θα τεθούν στον υπουργό ζητήματα που αφορούν συνολικότερα στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο Νομό μας (π.χ. νέες τεχνολογίες, επάρκεια προσωπικού, προγράμματα για τσιγγανόπαιδες).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου