ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς να ικανοποιήσει ο Ολυμπιακός… 2-3 τον Θρασύβουλο στη Φυλή

χωρίς-να-ικανοποιήσει-ο-ολυμπιακός-2-3-851206

Χωρίς να παίξει για μια ακόμη φορά ποδόσφαιρο αξιώσεων ο Ολυμπιακός έφτασε δύσκολα στη νίκη με 3-2 επί του Θρασύβουλου, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδος και σίγουρα ο πρωταθλητής συνεχίζει να προβληματίζει.

Αν και προηγήθηκε 2-0, η ομάδα του Σεγκούρα έδειξε σ’ ένα ακόμη ματς τις αδυναμίες της και με τέτοιες εμφανίσεις μόνο σιγουριά δεν γέμισε τον κόσμο της ότι μπορεί να κάνει τα 3Χ3 και να κατακτήσει το πρωτάθλημα.
Μάλιστα έχουν δικαίωμα οι παίκτες της ομάδας από τη Φυλή, που διεκδικούν με αξιώσεις τους την προαγωγή τους από τη Β’ Εθνική στη Σούπερ Λίγκα, να μιλάνε για άδικο σκορ, αφού στο α’ μέρος είχαν ευκαιρίες να σημειώσουν περισσότερα τέρματα, αλλά… έπεσαν πάνω σ’ έναν εκπληκτικό Αντώνη Νικοπολίδη, που επανήλθε στα γνωστά του υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Ο διεθνής γκολκίπερ είπε «όχι» με εκπληκτική επέμβαση στο 7’ σε αριστερό δυνατό σουτ του Ρόκα και στο 12’ σταμάτησε με τα πόδια κοντινό, διαγώνιο σουτ του Μίχου, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον «ερυθρόλευκο» τερματοφύλακα, από ασίστ του Αναστασάκου.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό μάλιστα και πάλι ο Νικοπολίδης σταμάτησε τον Ρόκα, πέφτοντας στα πόδια του, καθώς ο δραστήριος Έλληνας του Θρασύβουλου «μπούκαρε» μετωπικά στην περιοχή του Ολυμπιακού, προσπερνώντας όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά άνοιξε πολύ την μπάλα στην τελική του προσπάθεια.

Μέχρι τότε ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του σ’ έναν άγνωστο γι’ αυτόν γήπεδο και στην πρώτη του ουσιαστική επίσκεψη στα καρέ του Κωστάκη, σκόραρε… Ηταν το 18ο λεπτό της αναμέτρησης όταν με δεξί μονοκόμματο σουτ από τα όρια της περιοχής, ο Μενδρινός νίκησε τον τερματοφύλακα των «πράσινων» έπειτα από ασίστ του Κωνσταντίνου.

Στο 19’ ο Πατσατζόγλου είχε βολίδα με το δεξί από τα όρια της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά άουτ και στο 29’ έγινε το 0-2 από διπλή ενέργεια του Νούνιες, ο οποίος νικήθηκε αρχικά σε τετ α τετ από τον Κωστάκη, αλλά πήρε το «ριμπάουντ» και με ψύχραιμο, δυνατό σουτ δεν αστόχησε.

Στο 28’ πάντως, πάλι ο Θρασύβουλος δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα σε μια φιλόδοξη προσπάθεια του Ρόκα με αριστερό δυνατό σουτ, αλλά και πάλι ο Νικοπολίδης ενστικτωδώς έδιωξε σε κόρνερ.
Από εκεί και πέρα, όταν ο Νικοπολίδης έπαψε να είναι ο «φύλακας άγγελος» της ομάδας του Σεγκούρα, ήρθε σε δύο φάσεις η ισοφάριση!

Στο 30’ ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, Αναστασάκος, μείωσε με ένα παλικαρίσιο γκολ, κερδίζοντας όλες τις μονομαχίες με την «ερυθρόλευκη» άμυνα πριν πλασάρει σωστά τον Νικοπολίδη και στο 36’ ο Μπρής από σέντρα σουτ του Μίχου επωφελήθηκε και πλάσαρε από κοντά για το 2-2.

Το β’ μέρος δεν δρέπει καμία δάφνη ποιότητας, οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, ήταν ελάχιστες και στο 89’ ο Κοβάσεβιτς χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, σκοράροντας με κοντινό σουτ.

Κίτρινες: Δήμος, Κατσίκης, Ρόκας, Βασιλείου – Μενδρινός, Ντομί, Λεντέσμα

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Κωστάκης, Μίχος, Βασιλείου, Λιαπάκης, Σωτήρχος, Ρόκας, Δήμος (46 Σαλί), Μπρής (56 Πουλάκος), Κατσίκης (79 Χαραλαμπάκης), Λουίζ, Αναστασάκος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Ζεβλάκοφ, Σέζαρ, Ντομί, Πατσατζόγλου, Λεντέσμα, Μενδρινός, Κωνσταντίνου (46 Kοβάσεβιτς), Σίσιτς (81 Τζόρτζεβιτς), Νούνιες (69 Μπελούτσι).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου