ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς ιατρικό προσωπικό από το 2006 ο δήμος Μουρεσίου

χωρίς-ιατρικό-προσωπικό-από-το-2006-ο-δήμο-851206

Χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό είναι από τα μέσα του 2006 έως και σήμερα τα δύο αγροτικά ιατρεία στο δήμο Μουρεσίου, λόγω της μείωσης της θητείας των αγροτικών ιατρών, αλλά και ελλιπούς προγραμματισμού. Ο κ. Λεβέντης σε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον κ. Αβραμόπουλο ζητά την άμεση παρέμβασή του για την επίλυση του προβλήματος.
Στο δήμο Μουρεσίου λειτουργούν, όπως και προ «Καποδίστρια», δυο αγροτικά ιατρεία, τα οποία έχουν έδρα, το ένα την Τσαγκαράδα, εξυπηρετώντας παράλληλα και τις ανάγκες των δημοτικών διαμερισμάτων Μούρεσι και Ξουρύχτι και το άλλο έχει έδρα τον Κισσο και εξυπηρετεί τις ανάγκες του Κισσού, Ανηλίου, Αγίου Δημητρίου και Αϊ Γιάννη.
Από τα μέσα του 2006 μέχρι και σήμερα στην πραγματικότητα, οι δημότες Μουρεσίου στερούνται αγροτικών ιατρών είτε για λόγους μείωσης της θητείας των αγροτικών ιατρών είτε για λόγους έλλειψης προγραμματισμού από πλευράς των υπηρεσιών του αρμόδιου υπουργείου. “Η κατάσταση η οποία υπάρχει και επικρατεί στον τομέα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης το λιγότερο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τριτοκοσμική. Δεν είναι δυνατόν οι δημότες μας, οι οποίοι είναι κάτοικοι ορεινής και ημιορεινής περιοχής να στερούνται της στοιχειώδους ιατρικής περίθαλψης. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα”.
Ο κ. Λεβέντης σε δήλωσή του στον Ταχυδρόμο τόνισε πως “με νομοθετική ρύθμιση μειώθηκε η θητεία των αγροτικών ιατρών από 12μηνη σε 6μηνη. Μέχρι να εκπαιδευτούν και να δουλέψουν, έρχεται η ώρα να φύγουν και κανένας δεν προνοεί για την αντικατάστασή τους με αποτέλεσμα, εδώ και ενάμιση χρόνο, να είμαστε χωρίς γιατρό”.
Επιπρόσθετα ο κ. Λεβέντης υπογραμμίζει πως για να εξυπηρετηθούν όλο αυτό το διάστημα οι πολίτες του δήμου Μουρεσίου, μια φορά την εβδομάδα επισκέπτεται το ιατρείο ένας γιατρός εκ περιτροπής από το κέντρο υγείας Ζαγοράς και το κέντρο υγείας στον Κισσό. “Το καλοκαίρι, που έχουμε τουρίστες, έρχονται και από το νοσοκομείο καμιά φορά”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Μουρεσίου ήδη έχει προγραμματίσει την κατασκευή κτιρίου για την στέγαση του Πολυδύναμου Ιατρείου, με πόρους από το Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» και η οριστική λήψη απόφασης στελέχωσης του Πολυδύναμου Ιατρείου βρίσκεται στις υπηρεσίες του Υπουργείου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χρονοτριβούν οι διαδικασίες. “Είναι αδιανόητο να έχουμε κάνει τέτοια προσπάθεια, χωρίς να έχουμε πάρει φράγκο από την κυβέρνηση και να μην έχουμε γιατρούς”, δηλώνει ο κ Λεβέντης, εν αναμονή των πολυπόθητων παρεμβάσεων του κ. Αβραμόπουλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου