ΤΟΠΙΚΑ

Ο υπουργός Παιδείας

ο-υπουργός-παιδείας-851206

Ο σημερινός επισκέπτης του Βόλου Ευριπίδης Στυλιανίδης, υπουργός Παιδείας, είναι απ΄ τους λεγόμενους πολιτικούς καριέρας. Εισήλθε στο στίβο της πολιτικής σε νεότατη ηλικία και μετά την προεδρία της ΟΝΝΕΔ βρέθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών μ΄ ένα χαρτοφυλάκιο που είχε να κάνει πραγματικά με εξωτερικές υποθέσεις, του οικουμενικού ελληνισμού, του εμπορίου, των μη κυβερνητικών οργανώσεων και γενικότερα με ό,τι άπτεται της γενικότερης οικονομικής διπλωματίας. Δούλεψε αθόρυβα και ο πρωθυπουργός τον κάλεσε να αναλάβει ένα ιδιαίτερα φορτισμένο υπουργείο, όπως αυτό της Παιδείας, σε μια εποχή που τα ελληνικά πανεπιστήμια φλέγονταν κυριολεκτικά.
Βεβαίως και σήμερα μπορεί οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να ετοιμάζουν θερμή υποδοχή στον αρμόδιο υπουργό, ωστόσο αυτή δείχνει περισσότερο εθιμοτυπική και λιγότερο οργισμένη και ουσιαστική.
Ο τρόπος αντίδρασης του φοιτητικού κινήματος οφείλεται και στον χαρακτήρα του νέου υπουργού, ο οποίος μιλάει από σπάνια έως καθόλου. Κινείται όμως. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά αθηναϊκά δημοσιεύματα ήδη τον κατατάσσουν στην ομάδα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που θεωρούνται πιθανότεροι διάδοχοι για την μετά Καραμανλή εποχή.
Αν ο Στυλιανίδης περάσει χωρίς απώλειες από το ναρκοπέδιο της Παιδείας, η εκτίμηση για τα περί διαδοχής θα εδραιωθεί.
Για να δούμε τι θα μας πει και σήμερα στα εγκαίνια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, γιατί όλοι από το δημοτικό ξεκινάνε για να φθάσουν στο πανεπιστήμιο, ακόμα και στην πολιτική.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου