ΤΟΠΙΚΑ

Δημόσια κόντρα στο μέταλλο

δημόσια-κόντρα-στο-μέταλλο-634565

Δριμεία επίθεση κατά του Σωματείου «Μήτσος Παπαρήγας» εξαπέλυσε χθες το νεοϊδρυθέν Σωματείο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας με αφορμή τα όσα υποστηρίχτηκαν σε συνέντευξη τύπου μετά την ίδρυση του νέου σωματείου.

Τα πυρά του σωματείου συγκεντρώνει ο πρόεδρος του «Μήτσος Παπαρήγας», ενώ ξεκαθαρίζεται από πλευράς των μελών του ότι είναι στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι κομματικά ανένταχτοι και ακηδεμόνευτοι και επικρίνεται το συνδικάτο «Μήτσος Παπαρήγας» για επιλεκτική στήριξη εργαζομένων.

«Ο πανικός, που εκφράσθηκε (με ολόκληρη συνέντευξη μάλιστα!) από τον «μεγαλοεργολάβο» του συνδικαλισμού και «μεγαλοαγωνιστή» Πρόεδρό του, δείχνουν ότι το Σωματείο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας, μπήκε για τα καλά στα ποδάρια τους, τους «χαλάει τη σούπα» και ξεκινάει να βγάλει στα άπλυτα όλα τα συνδικαλιστικά τους… ανδραγαθήματα», σημειώνεται σε ανακοίνωση του νέου σωματείου και επιρρίπτεται η μομφή στο συνδικάτο ο «Μήτσος Παπαρήγας», ότι επιδεικτικά αγνοούσε το δράμα και τον αγώνα εργαζομένων που πετάχτηκαν στο δρόμο, όπως στην περίπτωση της ΚΟΝΤΙ, της ΒΜΤΕ ».

Επισημαίνεται επίσης ότι τα μέλη του νέου σωματείου είναι εργαζόμενοι «που ακόμη και αυτή τη στιγμή αναζητούν δικαστικώς τη δικαίωση και θέλουν τη δική τους ισχυρή συνδικαλιστική εκπροσώπηση μέσα στις δικαστικές αίθουσες και όχι την «ιμιτασιόν στήριξη» του όποιου κομματικού Συνδικάτου και που έχουν μάθει να αναγνωρίζονται αγωνιστικά στους χώρους δουλειάς, χωρίς κομματικούς σπεκουλαδόρους και πατερούληδες στα κεφάλια τους».

Με αφορμή εξάλλου τις εκλογικές διαδικασίες του νέου Σωματείου και τα όσα υποστήριξε περί «νοθείας» το συνδικάτο «Μήτσος Παπαρήγας» απευθύνεται ερώτημα στον πρόεδρό του «για μυστικά δρομολόγια, από εργοστάσιο σε εργοστάσιο, της κάλπης, όταν εκείνοι έκαναν εκλογές και μάλιστα χωρίς την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου αλλά και για κάποιον εκλεγμένο συνδικαλιστή του Συνδικάτου του, που στις προηγούμενες εκλογές ευελπιστούσε να απολαύσει με την ψήφο των αλιευθέντων ψηφοφόρων του μία θέση στη Βουλή».

Καταλήγοντας δε στην ανακοίνωση, το Δ.Σ του νέου σωματείου σημειώνει «για αυτά ας απολογηθεί ο τιμητής της… διαφάνειας και, για τα υπόλοιπα ας έχει υπομονή: τα προβλήματα των εργαζομένων στον Κλάδο Μετάλλου στην περιοχή μας είναι τόσα πολλά (αλήθεια, ξέρει κάτι το Συνδικάτο, για τους απλήρωτους επί μήνες συναδέλφους του, σε κάποια εργοστάσια και, αν ναι, γιατί συνεχίζει και κάνει γαργάρα το θέμα;), που θα έχει πολλά να κάνει, αν βέβαια αποφασίσει να εργασθεί πραγματικά για τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι του… Κόμματος».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου