ΤΟΠΙΚΑ

Τη συνέχεια μέσα από τα συνεχόμενα παιγνίδια θέλει ο Ολυμπιακός… και εν μέσω προβλημάτων

τη-συνέχεια-μέσα-από-τα-συνεχόμενα-παι-851206

Τη συνέχεια μέσα από τα συνεχόμενα παιγνίδια που ακολουθούν Κυριακή και Τετάρτη, αλλά και εν μέσω αγωνιστικών προβλημάτων που έχουν προκύψει, θέλει ο Ολυμπιακός, ώστε να σταθεροποιηθεί σε θέση ασφαλείας.
Δώδεκα αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας μια διαφορά ασφαλείας οκτώ βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού, όπου βρίσκεται ο επόμενος αντίπαλος, και μια διαφορά 9 βαθμών από τις ομάδες που διεκδικούν άνοδο και μεταξύ αυτών είναι και ο μεθεπόμενος αντίπαλος.
Στον Ολυμπιακό βλέπουν ξεχωριστά τα δυο ματς που ακολουθούν την Κυριακή στο Χαϊδάρι και την Τετάρτη στο Βόλο με Ιωνικό, αφού έτσι κι αλλιώς έχουν μια διαφορετικότητα μεταξύ τους, μιας και ένα είναι εκτός και ένα εντός, αλλά και οι αντίπαλοι είναι διαφορετικοί, έχοντας διαφορετικούς στόχους την παραμονή και την άνοδο.
Ο προπονητής Σταύρος Διαμαντόπουλος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από τη νίκη της περασμένης Κυριακής επί του Ηλυσιακού, αλλά και από τη γενικότερη προσπάθεια των παικτών, όμως βλέπει μπροστά και προβληματίζεται έντονα από το γεγονός ότι στα προσεχή παιχνίδια ο Ολυμπιακός θα στερηθεί των υπηρεσιών βασικών ποδοσφαιριστών.
Όσον αφορά στους τραυματίες, ο Μάκης Αγγελόπουλος, που ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό, πιθανόν θα προλάβει να παίξει και την Κυριακή με το Χαϊδάρι, σε αντίθεση με τον Αλέκο Γεωργιάδη που θα χάσει σίγουρα τα παιχνίδια με Χαϊδάρι (εκτός) και Ιωνικό και Καστοριά (εντός έδρας) και ίσως και άλλα στη συνεχεια .
Ο Κάτε Φονσέκα, που υπέστη κάταγμα στη μύτη και η συμμετοχή του στον αγώνα της προσεχούς Κυριακής θεωρούνταν αμφίβολη, τελικά φαίνεται ότι και αυτός θα είναι παρών, αν και ίσως αγωνιστεί με προστατευτική μάσκα.
Όσον αφορά στους Ακη Πέτρου και Θοδωρή Πακάλτση, που συμπλήρωσαν κάρτες, θα εκτίσουν και οι δυο ποινή στην 26η αγωνιστική κόντρα στον Πιερικό εκτός έδρας, όταν και θα αναζητηθούν όχι μια αλλά δυο εναλλακτικές λύσεις στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Πακάλτσης θα λείψει επίσης και στο ματς με Ιωνικό για την 24η αγωνιστική (που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 9/4 στο Βόλο).
Προβληματισμός ακόμη υπάρχει και από το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά δυο κρίσιμα ματς γίνονται σε ένα 4ημερο και θα υπάρχει κόπωση των παικτών, που πάντως έχουν μάθει από δύσκολα και συνεχή ματς, όταν η ομάδα κατάφερε μέσα σε 22 ημέρες να πετύχει 5 σημαντικές νίκες (με Καλαμάτα (24/2), Γιάννενα (27/2), Θρασύβουλο (9/3) στο Βόλο και Αιγάλεω (2/3), Άγιο Δημήτριο(16/3) εκτός) και να ανεβεί βαθμολογικά, ώστε πλέον να αγωνίζονται με λιγότερο άγχος και με καλύτερη ψυχολογία στα παιχνίδια που ακολουθούν, καθώς βρίσκονται ακόμη πιο κοντά στον πρωταρχικό τους στόχο, που είναι η άνετη παραμονή στην κατηγορία.
Τώρα το επόμενο ματς στο Χαϊδάρι είναι αυτό που όλοι βλέπουν και έχουν ως στόχο το θετικό αποτέλεσμα, αν και είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, από τη στιγμή που η αθηναϊκή ομάδα δίνει τη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού (βρίσκεται στην 16η θέση με 21 βαθμούς) και προέρχεται από ισοπαλία που απέσπασε στην Καλαμάτα.
Ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει ποτέ στο Χαϊδάρι (είχε χάσει 3-1 την τελευταία φορά που έπαιξε εκεί), ενώ φέτος στο ματς του α γύρου ήρθε 1-1 στο Βόλο.
Γενικότερα στη συνέχεια ο Ολυμπιακός, βλέποντας το κάθε ματς ξεχωριστά, στοχεύει να διατηρεί την απόσταση ασφαλείας και να την μεγαλώνει, κερδίζοντας τα ματς με αντιπάλους που έχουν τον ίδιο στόχο, αφού στο πρόγραμμά του έχει να αντιμετωπίσει σχεδόν όλες τις ομάδες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται από κάτω του στον βαθμολογικό πίνακα.
Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού έως το τέλος του πρωταθλήματος έχει ως εξής:
23η) Χαϊδάρι – Ολυμπιακός , 24η) Ολυμπιακός – Ιωνικός, 25η) Ολυμπιακός – Καστοριά, 26η) Πιερικός – Ολυμπιακός, 27η) Ολυμπιακός – Εθνικός Αστέρας, 28η) Πανθρακικός – Ολυμπιακός, 29η) Ολυμπιακός – Καλλιθέα, 30η) Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός, 31η) Ολυμπιακός – Εθνικός, 32η) Καλαμάτα – Ολυμπιακός, 33η) Γιάννινα – Ολυμπιακός και 34η) Ολυμπιακός – Αιγάλεω.

*Την Κυριακή η ομάδα Νέων του ΑΣΚ Ολυμπιακού θα υποδεχθεί στις 12 το μεσημέρι στο γήπεδο της Νεάπολης την Καστοριά.

*Από τους Αustrian boys Club διοργανώνεται μεγάλη εκδρομή στο Χαϊδάρι. Πληροφορίες – συμμετοχές στα τηλέφωνα 6944580685 – 6938676856.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου