ΤΟΠΙΚΑ

Ομιλητής σε ημερίδα στις Βρυξέλλες ο Κ. Αγοραστός

ομιλητής-σε-ημερίδα-στις-βρυξέλλες-ο-κ-634682

Οι καινοτόμες υπηρεσίες ηλεκτρονικής υγείας στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας, παρουσιάστηκαν στο ετήσιο θεματικό συνέδριο «Open Days» της Συνόδου Περιφερειών και Δήμων της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού προγράμματος τηλεφροντίδας ασθενών «Renewing Health» που αναπτύχθηκαν σε εννέα Περιφέρειες της Ε.Ε., ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συμμετείχε ως ομιλητής στην ημερίδα παρουσίασης των πρώτων αποτελεσμάτων των υπηρεσιών του προγράμματος, στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου «Open Days 2013». Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν σε περιφερειακό επίπεδο η προσέλκυση των αντίστοιχων διαθέσιμων κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, με στόχο την παροχή νέων και βελτιωμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες, τη δημιουργία υποδομών και νέων θέσεων εργασίας και την επένδυση στην καινοτομία.

«Τα τελευταία χρόνια, ηλεκτρονικές υπηρεσίες έχουν εισαγάγει την αλλαγή και την καινοτομία σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών. Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας η επένδυση στις υπηρεσίες ΤΠΕ (Τεχνολογίας Πληροφορίας και Επικοινωνίας) αποτελεί ένα πεδίο έρευνας που θα διευκολύνει τις αποφάσεις, που παίρνουμε κατά το σχεδιασμό μας, για νέες υποδομές και υπηρεσίες. Ως εκ τούτου, το μέγεθος των μετρήσιμων αποτελεσμάτων που θα παραχθεί από το συνέδριο αυτό, αναμένεται να βοηθήσει τις Περιφέρειες και τα υπόλοιπα ενδιαφερόμενα μέρη για να αποφασίσουν τις μελλοντικές επενδύσεις ή αλλαγές στον τομέα της υγείας και της παροχής φροντίδας, με την εισαγωγή των υπηρεσιών ΤΠΕ», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Renewing Health περιλαμβάνει δωρεάν τηλεφροντίδα (ιατρική παρακολούθηση κατ’ οίκον) περίπου 300 ασθενών στην κεντρική Ελλάδα, για ασθενείς με χρόνια νοσήματα (όπως χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, διαβήτη) από τους θεράποντες ιατρούς της 5ης ΥΠΕ με κριτήριο την ανάγκη εντατικής παρακολούθησης και ρύθμισης της θεραπευτικής αγωγής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου