ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα …. 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Δηλώνει αισιοδοξία
«Οι μεγάλοι στόχοι για να επιτευχθούν χρειάζονται επιμονή, υπομονή και μακροχρόνιους αγώνες», σχολίαζε χθες ο πρώην νομάρχης Μαγνησίας Ι. Πρίντζος, με αφορμή την ημερίδα που προγραμματίζεται από το Κεντρικό Τεχνικό Επιμελητήριο για τη διπλή ζεύξη του Μαλιακού.
Ο κ. Πρίντζος αναφέρθηκε σε σειρά κινήσεων που έγιναν υπέρ του έργου από το 2000, καθώς και στις κοινές συνεδριάσεις των νομαρχιακών συμβουλίων Μαγνησίας και Εύβοιας, επισημαίνοντας ότι και οι δύο περιοχές δικαιούνται το έργο.
Συμμετέχοντας στην οργανωτική επιτροπή της ημερίδας που θα γίνει τον Ιούνιο, δηλώνει αισιόδοξος για την υλοποίηση του έργου. Την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ για να ενημερωθεί για το σημείο που βρίσκεται η μελέτη σκοπιμότητας του έργου.
Β.Σ.

Ενόψει συλλαλητηρίου
Δεν ήταν και απολύτως ξεκάθαρες οι απαντήσεις που έλαβε από τους διευθυντές Εκπαίδευσης η αντινομάρχης Παιδείας Νατάσσα Οικονόμου στην πρόσκληση που τους απηύθυνε να διευκολύνουν τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών στο συλλαλητήριο κατά της αέριας ρύπανσης. Ναι μεν, αλλά… ήταν περίπου η απάντηση που έλαβε, καθώς οι διευθυντές ανέφεραν ότι δεν προβλέπεται ότι μπορούν να δώσουν ειδική άδεια. Σωστό και ξεκάθαρο, αλλά σε τόσο σοβαρά ζητήματα που απασχολούν όλους, καλό θα ήταν να μη κολλάμε στους τύπους.
Β.Σ.

Κατέφθασαν
ξαφνικά
Ούτε για πρωταπριλιάτικο δεν θα το πίστευαν πριν από λίγες μέρες στο δήμο Βόλου. Χθες κατέφθασαν όλοι μαζί. Ο Αντάντι, πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, ο Ισίδωρος Κούβελος, επίδοξος πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης, πρόεδρος των ζάμπλουτων, μέχρι κι ο γνωστός ειδικός των μίντια και των δημοσκοπήσεων Μάκης Σεργιάτος μαθαίνουμε ότι ήταν χθες στο Βόλο. Πραγματική κοσμοσυρροή. Είναι μεγάλο τελικό το εγχείρημα των Μεσογειακών Αγώνων. Φαίνεται από το ενδιαφέρον τόσων πολλών μεγαλόσχημων.
Χ.Μ

Χτύπησε καμπανάκι
Πάντως ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων κ. Αμάρ Αντάντι κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Βόλο χτύπησε για μία ακόμη φορά καμπανάκι. Μέχρι τις 27 Απριλίου πρέπει να έχει συγκροτηθεί η οργανωτική επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων. Είναι κύρια συμβατική υποχρέωση της διοργανώτριας πόλης, δηλαδή του Βόλου. Οι υπόλοιποι το έχουν καταλάβει. Ο Μισέλ ο υπουργός το κατάλαβε; Βέβαια υπάρχει και η φουρτούνα Ζαχόπουλου, αλλά ορισμένα πράγματα δεν παίρνουν αναβολή. Ελπίζουμε ότι ο αρμόδιος υπουργός, σαν αθλητικός τύπος που είναι, θα το καταλάβει και τις επόμενες μέρες θα κάνει αυτό που πρέπει. Διαφορετικά χαιρέτα μου… τη Ριέκα.
Χ.Μ

Είναι παίκτης
ο Ευστάθιος
Πίσω από τα επιμελητηριακά, στην υπόθεση που ανακίνησε ο Ευστάθιος Πλαστάρας υπάρχει βάθος. Πάντως μη διαβάζετε τις αράδες όπως τις ανακοίνωσε ο Ευστάθιος, αλλά κοιτάξτε και λίγο πίσω από αυτές. Άλλωστε ο Στάθης είναι ικανός να σε πάει στην Αθήνα μέσω Θεσσαλονίκης.
Χ.Μ

Εφερε πάλι
αναστάτωση
Για τα όσα γίνονται και λέγονται τις τελευταίες μέρες στο Επιμελητήριο, μην αναζητάτε την αιτία ούτε στις επιλογές του προέδρου Γιώργου Σπηλιόπουλου ούτε στις δηλώσεις του Ευστάθιου Πλαστάρα. Πάλι τη φουρτούνα ο Θόδωρος Τσάτσος την έφερε. Αν δεν έπαιρνε σύνταξη σ΄ αυτή τη φάση, δεν θα άνοιγε μύτη. Τουλάχιστον δεν θα υπήρχε αφορμή. Κι αφού τους ανακάτεψε όλους, χθες έφυγε για ταξίδι αναψυχής…
Χ.Μ

Κανονικά
οι λογαριασμοί
της ΔΕΗ
Μακάρι να ήταν αληθινό, αλλά δεν… Και δυστυχώς αυτό το «δεν» ισχύει, δεν είναι σαν τα άλλα του ασφαλιστικού. Ηταν μόνο ένα πρωταπριλιάτικο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ. Πολλοί συμπολίτες το πίστεψαν, όμως λυπούμαστε, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ θα εξοφληθούν κανονικά. Μόνο πρωταπριλιά θα μπορούσαν να μας τους… χαρίσουν.
«Τ»

Ενθουσιασμένος
Ενθουσιασμένος ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ Αμάρ Αντάτι, από το Βόλο δήλωσε χθες ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται την πόλη, χαρακτήρισε όμορφο το Βόλο και ζεστούς τους πολίτες του, ενώ του έκανε αίσθηση ο ενθουσιασμός και η θέληση που υπάρχει και σημείωσε ότι θεωρεί σίγουρη την επιτυχή διοργάνωση των Αγώνων.
Τονωτική ένεση… που την χρειαζόμασταν…

Πιστός φίλος
Μαζί με τον κ. Αντάντι στο Βόλο έχει έρθει και η σύζυγός του.
Πολύ συμπαθητική και διακριτική, έκανε χθες βόλτα στην πόλη συνοδευόμενη από τη σύζυγο του αντιπροέδρου της Ε.Ο.Ε και μέλους της ΔΕΜΑ Γιώργου Γερόλυμπου, που επίσης βρίσκεται στο Βόλο.
Στο πρόσωπο άλλωστε του κ. Γερόλυμπου ο Βόλος έχει ένα πιστό φίλο, όπως εύστοχα επισήμανε χθες ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης, θέλοντας να καταδείξει τη συμβολή του τόσο στη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων, όσο και στην τωρινή επίσκεψη του προέδρου της ΔΕΜΑ στο Βόλο.

Μαν του μαν
Δεν ξέρω εάν οι δηλώσεις του κ. Αντάντι έχουν φτάσει ήδη… στο Υπουργείο Πολιτισμού, πάντως η σημερινή συνάντηση του δημάρχου Βόλου και του δημάρχου Λάρισας στον Υπουργό Πολιτισμού για το θέμα της Οργανωτικής Επιτροπής αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά τις προειδοποιήσεις του προέδρου της ΔΕΜΑ.
Και αν ληφθεί υπόψη ότι οι κ.κ. Βούλγαρης και Τζανακούλης πάνε αποφασισμένοι για “σκληρό μαν του μαν”, μάλλον ο κ. Λιάπης θα πρέπει σήμερα να είναι συγκεκριμένος και με χρονοδιαγράμματα.

Δαιμόνιος…
Ποιο ήταν το χθεσινό πρόσωπο, από αυτούς που παρέλασαν χθες από το Βόλο, που συγκέντρωσε πάνω του τα φώτα των μυημένων; Ο Αντάντι; Όχι φυσικά. Ο Κούβελος; Ούτε. Μα φυσικά ο μικρός το δέμας Βίκτωρας Ρέστης. Ένας εφοπλιστής της γενιάς των 40ρηδων που αποτελεί την επιτομή του επιχειρηματικού δαιμόνιου του σύγχρονου Έλληνα. Μία μικρή μόνο ματιά στα όσα έχει καταφέρει αυτός ο δαιμόνιος εκπρόσωπος της σύγχρονης ελληνικής ναυτοσύνης, αρκεί για να αντιληφθεί κανείς το διαμέτρημα του ανθρώπου που τίθεται επικεφαλής του εγχειρήματος της Αργούς και στη διάθεση της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων. Είναι επομένως τιμή για την πόλη που αυτός ο εκλεκτός του ελληνικού εφοπλιστικού κόσμου αποδέχθηκε την πρόσκληση του δημάρχου της πόλης να οδηγήσει σε ήρεμα νερά την Αργώ. Τα εύσημα ωστόσο αξίζουν, πέρα από μικροκομματικές αντιπαλότητες και μίζερες αναφορές, και στον Αλέκο Βούλγαρη, που εκμεταλλεύτηκε προς το συμφέρον της πόλης τη γνωριμία του με την οικογένεια Ρέστη και την ενσωμάτωσε προς το συμφέρον της πόλης…
Α.Τ.

Αβρότητες
στα Πευκάκια
…Οταν οι χθεσινοί υψηλοί προσκεκλημένοι του Βόλου έφτασαν στα Πευκάκια, εκεί όπου είναι ελλιμενισμένη η Αργώ, ανέβηκαν από τη σκάλα στο πλοίο. Ποιος ανέβηκε ποιος γρήγορα στο πλοίο; Χωρίς ανταγωνισμό ο Ρέστης. Εκείνος που είχε κάποιο μικρό πρόβλημα λόγω ειδικών… συνθηκών ήταν ο Ισίδωρος Κούβελος, στον οποίο έτεινε χέρι βοηθείας ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης Μιλτιάδης Ζιάκας, ο οποίος -αν και καμπίσιος- έχει εξοικειωθεί, όπως φαίνεται, για τα καλά με το πλοίο.
Στο πλοίο ανέβηκαν όλοι. Ο μόνος που δεν έκανε το εγχείρημα ήταν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Απ. Φοινικόπουλος. Στην πρόσκληση του προέδρου της ΔΕΜΑ να ανέβει στη σκάφος, ο Νο2 του δήμου δεν ξέχασε την ευγενή πηλιορείτικη καταγωγή του και εκστόμισε το… γαλλικό του. Apres vouz.
Kάποιοι κακεντρεχείς από τους δημοσιογράφους και τα συνεργεία των τηλεοράσεων, που περίμεναν στη στεριά για τις απαραίτητες δηλώσεις, είπε ότι πρέπει να μείνει κάποιος για διάδοχος του δημάρχου, αν κάτι δεν πάει καλά στο ταξίδι. Φάε τη γλώσσα σου…
Α.Τ

Καρτέρι
έξω από το σπίτι
…Καρτέρι έχουν στήσει από προχθές οι τηλεοπτικές κάμερες έξω από το σπίτι του… μοναχού Ραφαήλ στη περιοχή του Οξυγόνου στο Βόλο, αναμένοντας μία δήλωσή του -προφανώς για τη δραστηριότητά του στην Κάτω Ιταλία και στα Ιεροσόλυμα και όχι τον αθλητή – ποδηλάτη παγκόσμιας κλάσης και άριστο μαθητή, που η απληστία του για εύκολο πλουτισμό από τη διακίνηση ναρκωτικών τον οδήγησαν σε σκοτεινούς ατραπούς και στο φαντομά με τα… χίλια πρόσωπα, που τον αναζητούσε για χρόνια η Ιντερπόλ…
Α.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου