ΤΟΠΙΚΑ

Εαρινή Σύνοδος Ο Πλανητάρχης

εαρινή-σύνοδος-ο-πλανητάρχης-851206

Μετά την έναρξη της Συνόδου ο λόγος δόθηκε στο Γραμματέα της Συμμαχίας. Όμως, παρά την εκτίμηση που του είχαν, κρίθηκε κατώτερος των περιστάσεων και προτίμησαν αντ’ αυτού τον εύγλωττο Πλανητάρχη, που εδώ και λίγα χρόνια κήρυττε στο Ιράκ ενάντια στους εχθρούς της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Ο Πλανητάρχης, παίρνοντας το λόγο, ανέφερε ότι η παγκόσμια ειρήνη έχει τη χώρα του γι’ αρχή και τέλος, κι ότι χάνεται και καταβαραθρώνεται όταν ξεφεύγει από το δρόμο που χάραξε η υπερδύναμη κι απ’ το σκοπό που όρισε. Σχετίζοντας τους θείους αυτούς κανόνες με τις ελληνικές ενστάσεις, παρουσίασε μια εικόνα που οι αρχηγοί των υπόλοιπων κρατών ούτε μπορούσαν να προβλέψουν ούτε να εμποδίσουν:
«Γνωρίζετε όλοι σας πολύ καλά την πρώτη ένδειξη εναντίωσης στη Βούλησή μας. Είναι ένα τέρας που ακούει στο όνομα ανεξάρτητη εθνική πολιτική και αναγγέλλει προφητικά τη συντριβή της τάξης που επικρατεί στον κόσμο. Όμως, σας διαβεβαιώ, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε!» κι έδειξε στον παγκόσμιο χάρτη τη ζώνη επιρροής των Αμερικανών και τα οπλικά συστήματα που είχαν ανεπτυγμένα.
Στο θέαμα τούτο δυνατό ρίγος διαπέρασε το ακροατήριο. Ο ισχυρός ρήτορας ξεσήκωσε ακόμα μεγαλύτερη αγανάκτηση εναντίον των Ελλήνων, λέγοντας τα ακόλουθα: «Αυτοί οι Έλληνες, έχοντας επιλέξει μια στάση μυστηρίου και ντροπής, εναντιώνονται στα σχέδιά μας με κάθε τρόπο. Μετά από μια τέτοια αντίδραση οι κυβερνήτες τους γίναν ανάξιοι να ασκούν την εξουσία που τους παραχωρήθηκε και όποιος σήμερα παρευρίσκεται στη Σύνοδο μπορεί και πρέπει από εδώ κι εμπρός να περιφρονεί την αξιοκατάκριτη πολιτεία τους. Εάν δεν κάνουν πίσω την ύστατη στιγμή, το συμφέρον της ανθρωπότητος απαιτεί να πάψουμε να παρέχουμε στήριξη σε τέτοιους μικρόψυχους κυβερνήτες και στη θέση τους να βάλουμε άνδρες ισχυρούς, που θα ομνύουν στο όνομά μας. Τους προειδοποιώ, πρόεδρε της Συνόδου, τους προειδοποιώ, κύριοι πρωθυπουργοί, υπουργοί, αξιωματούχοι της Συμμαχίας που μας ακούτε, η ώρα έφτασε! Αν αυτοί οι Έλληνες δεν υπακούσουν και δε συμμορφωθούν στις υποδείξεις μας, αν δεν εγκαταλείψουν τις ενστάσεις τους στα σχέδιά μας για τη Μακεδονία, αν δεν δειχτούν συγκαταβατικοί όσο πρέπει, τότε κι εμείς έχουμε την υποχρέωση να μην τους καταστρέψουμε λιγότερο από όσο τους έχουμε καταδικάσει! Όπως κατά το παρελθόν το πράξαμε, θα σώσουμε το λαό τους με ζημιά του, με έναν ταπεινό συνταγματάρχη ή μ’ έναν απλό λοχία! Σας προειδοποιώ όλους, κύριοι των συμμαχικών κυβερνήσεων! Η ευκαιρία να συνταχτείτε με τα λεγόμενά μου, είναι τώρα! Βιαστείτε!».
Ξεσηκωμένοι από τη φλογερή αυτή προτροπή όλοι στην αίθουσα της Συνόδου στράφηκαν βλοσυροί προς τη μεριά των Ελλήνων…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου