ΤΟΠΙΚΑ

Νέοι αγώνες για το Δικαστικό Μέγαρο

νέοι-αγώνες-για-το-δικαστικό-μέγαρο-851206

Στην απόφαση να προχωρήσουν τις κινητοποιήσεις τους αναφορικά με το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου μετά τις τελευταίες εξελίξεις προχώρησαν χθες κατά τη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης οι δικαστικοί υπάλληλοι. Ειδικότερα, αποφασίσθηκε να αρχίσει ένας νέος γύρος κινητοποιήσεων, η μορφή και η έναρξη των οποίων θα αποφασισθεί μετά τις 15 Απριλίου, καθώς μεσολαβεί το Συνέδριο της Ομοσπονδίας τους, όπου επίσης θα τεθούν κτιριακά ζητήματα και κενές οργανικές θέσεις.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα ξεκινήσει ένα νέο κύκλο συναντήσεων με τους εκπροσώπους της Μαγνησίας και θα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκη.
Οι δικαστικοί υπάλληλοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους μία ώρα (9-10 το πρωί) εβδομαδιαίως, σε ημέρα που θα αποφασισθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.
Στις 15 Απριλίου θα γίνει νέα γενική συνέλευση, στην οποία θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων και διαμαρτυριών τους, όπως και η μορφή, με την ελπίδα να καταφέρουν να πείσουν την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης να αλλάξει άποψη. Ακόμη, όπως τονίσθηκε από τα μέλη του προεδρείου, θα αρχίσει αναζήτηση για την εξεύρεση οικοπέδου, όπου θα μπορούσε να κατασκευασθεί ένα νέο, σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο.
Σημειώνεται ότι στα κριτήρια που προβλέπονται για την καταλληλότητα Δικαστικού Μεγάρου αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι το οικόπεδο πρέπει να είναι έκτασης τριών έως πέντε στρεμμάτων και το έδαφος επίπεδο και όχι επικλινές.
Η απόφαση των εργαζομένων στα δικαστήρια για να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ενισχύεται και από την άποψη που διατύπωσαν οι μηχανικοί της εταιρίας «Θέμις Κατασκευαστική» και οι οποίοι ανέφεραν -όπως υποστηρίζει η γραμματέας του Συλλόγου κ. Κατερίνα Ρεντζελά- ότι η λύση που επιλέγει είναι προσωρινή.
Σε συνάντηση που είχαν μέλη του προεδρείου των Δικαστικών Υπαλλήλων με τους μηχανικούς της εταιρίας ειπώθηκε ότι η επέκταση του υπάρχοντος Δικαστικού Μεγάρου θα καλύψει τις ανάγκες για τα επόμενα χρόνια και δεν θα είναι μακροχρόνια λύση. Κάτι στο οποίο επιμένουν οι δικαστικοί υπάλληλοι, υποστηρίζοντας την άποψη ότι ένα νέο δικαστικό κτίριο θα καλύψει τις ανάγκες για τα επόμενα 50 τουλάχιστον χρόνια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου