ΤΟΠΙΚΑ

Ανω – κάτω οι ζωές καθηγητών

ανω-κάτω-οι-ζωές-καθηγητών-636275

Ανάκληση όλων των αποσπάσεων καθηγητών φιλολογίας, αποφάσισε προχθές το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας, ανακατεύοντας για μία ακόμη φορά τις ζωές των εκπαιδευτικών και τα σχολικά προγράμματα και μπερδεύοντας τους μαθητές που θα γνωρίσουν ίσως για τέταρτη φορά νέο φιλόλογο!

Από την έναρξη του σχολικού έτους έως και σήμερα, ένα μήνα αφότου ξεκίνησαν τα μαθήματα, μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, δεν προλαβαίνουν να γνωρίσουν το νέο τους φιλόλογο. Από τις πόρτες των σχολικών αιθουσών, τη μια εβδομάδα μπαίνει ένας φιλόλογος, γνωρίζει τους μαθητές του και πάνω που αρχίζει η προσαρμογή, νέος φιλόλογος ανεβαίνει στην έδρα διδασκαλίας.

Αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας, έχουν μπερδέψει το μαθητικό πληθυσμό, που ακόμη δεν γνωρίζει με ποιον φιλόλογο θα πορευτεί για τα βασικά μαθήματα του σχολικού προγράμματος στο υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς. Οι αλλαγές ωστόσο έχουν επιπτώσεις και στην πορεία της διδακτέας ύλης, καθώς μέχρι να μάθει ο νέος καθηγητής σε ποιο σημείο έφθασε ο προκάτοχός του, η «σκυτάλη» αλλάζει και πάλι.

Η νέα απόφαση του ΠΥΣΔΕ για ανάκληση του συνόλου των αποσπάσεων φιλολόγων, έρχεται για μία ακόμη φορά να αναστατώσει την επαγγελματική και οικογενειακή ζωή των εκπαιδευτικών, που περιφέρονται από σχολείο σε σχολείο κι ακόμη δεν μπορούν να «στεριώσουν» αίθουσα για να κάνουν μάθημα.

«Τρελοκομείο» επικρατεί και στα γραφεία των διευθυντών των σχολικών μονάδων, που δεν προλαβαίνουν να αλλάζουν σχολικά προγράμματα, με βάση τις αλλαγές που γίνονται στο εκπαιδευτικό προσωπικό τους. Σχεδόν κάθε εβδομάδα, βγαίνουν και νέα σχολικά προγράμματα, με τα Γυμνάσια και Λύκεια να αδυνατούν να βρουν το ρυθμό τους.

Την ίδια ώρα στα νησιά καταγράφονται 102 κενές ώρες φιλολογικών μαθημάτων με την πλειονότητα των κενών να αφορά στα σχολεία της Σκοπέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη φορά το ΠΥΣΔΕ βρέθηκε σε αδιέξοδο και αποφάσισε να ανακαλέσει το σύνολο των αποσπάσεων των φιλολόγων. Τα μέλη που απαρτίζουν το υπηρεσιακό συμβούλιο δεν μπορούσαν να αποφασίσουν αν οι αποσπασμένες σύζυγοι εκπαιδευτικών μπορούν να τοποθετηθούν σε σχολικές μονάδες των νησιών για να κάνουν μάθημα ή θα πρέπει υποχρεωτικά να παραμείνουν στο Βόλο, έστω κι αν έχουν λιγότερα μόρια με άλλες και άλλους συναδέλφους τους, που θα αναγκάζονταν να πάνε στη θέση τους στα σχολεία της νησιωτικής περιοχής της Μαγνησίας.

Ζητήθηκαν διευκρινίσεις από το Υπουργείο Παιδείας που δεν δόθηκαν κι έτσι το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας αποφάσισε να ανακαλέσει τις αποσπάσεις, «ανακατεύοντας» για πολλοστή φορά σχολεία και ζωές εκπαιδευτικών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου