ΤΟΠΙΚΑ

Βήμα για την τόνωση της κρουαζιέρας

βήμα-για-την-τόνωση-της-κρουαζιέρας-636330

Το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη εναλλακτικής διαδρομής κρουαζιέρας, στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου και συγκεκριμένα στο Βόρειο Αιγαίο, με τα κρουαζιερόπλοια να ακολουθούν τη… ρότα της θρυλικής Αργούς που σήκωσε πανιά από το λιμάνι του Βόλου, αναμένεται να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο και στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων, στο οποίο συμμετέχει ως μέλος και το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Στη Σαμοθράκη θα φιλοξενηθούν οι διήμερες εργασίες της συνέλευσης, η οποία χαρακτηρίζεται ως καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, που αποτελεί έναν από τους στόχους του Βόλου για την τόνωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αρ. Μπασδάνη, ένα από τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος στη Γενική Συνέλευση, αφορά στη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας δικτύου λιμανιών κρουαζιέρας.

«Ηταν μία πρόταση που είχαμε καταθέσει ως Επιμελητήριο Μαγνησίας, στη στρογγυλή τράπεζα που είχε φιλοξενηθεί στο Βόλο τον περασμένο Μάρτιο και στην οποία συμμετείχαν ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων και το Επιμελητήριο Σμύρνης», ανέφερε ο κ. Μπασδάνης.

Στο συγκεκριμένο δίκτυο θα περιλαμβάνονται όλα τα λιμάνια της χώρας και από τον κ. Μπασδάνη, θα ζητηθεί το project να αναλάβει η Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Αντίστοιχο δίκτυο υπάρχει στην Τουρκία, στην Ελλάδα όμως εντοπίζεται έλλειμμα. Η δημιουργία του δικτύου -στην οποία δεν αποκλείεται η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο- αναμένεται να ανοίξει το δρόμο και για τη χάραξη εναλλακτικής διαδρομής κρουαζιέρας στο Βόρειο Αιγαίο.

Η πρόταση τα κρουαζιερόπλοια να ακολουθούν τη ρότα της Αργοναυτικής Εκστρατείας που ξεκίνησε από το Βόλο και να πιάνουν λιμάνια στη Βόρειο Ελλάδα και τα παράλια της Τουρκίας, βρίσκει σύμφωνη την τουρκική πλευρά, μέσω του Επιμελητηρίου Σμύρνης.

«Η εναλλακτική διαδρομή των κρουαζιερόπλοιων στο Βόρειο Αιγαίο αναμένεται να τονώσει το τουριστικό προϊόν του Βόλου», υποστήριξε ο κ. Μπασδάνης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου