ΤΟΠΙΚΑ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΛΟΥ: Ερευνα για δύο τραπεζικούς λογαριασμούς

εισαγγελια-βολου-ερευνα-για-δύο-τραπε-851206

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, μετά από εντολή της Εθνικής Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για δύο λογαριασμούς του Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητου Κουμαριανού, ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου κ. Αχιλλέας Ζήσης.
Σύμφωνα με έγγραφα που απεστάλησαν στην Εισαγγελία Βόλου, ζητείται να γίνει έρευνα σχετικά με δύο λογαριασμούς των 100.000 δολαρίων ο καθένας, που βρέθηκαν στο όνομα του Μητροπολίτη, αν και -όπως τονίζεται- προορίζονταν για άλλους σκοπούς, όπως η ενίσχυση των Πυροπαθών της Ηλείας και η θεραπεία του Μακαριστού Χριστόδουλου, όταν εκείνος βρισκόταν στην Αμερική.
Όπως αναφέρει η Αρχή για την προστασία νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, στις 17 Αυγούστου 2007 κατατέθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στο Κολωνάκι έμβασμα 100.000 δολαρίων από ξένη εταιρία με σκοπό την ενίσχυση των πυρόπληκτων της Ηλείας. Στις 19 Οκτωβρίου 2007 κατατέθηκε -σε μετρητά- επίσης το ποσό των 100.000 δολαρίων, με τη δήλωση ότι προέρχονται από δωρεά ομογενών των ΗΠΑ για τον Αρχιεπίσκοπο. Από τα έγγραφα που απέστειλε η Αρχή στην Εισαγγελία Βόλου φαίνεται να προκύπτει ότι τα πρώτα 100.000 δολάρια επενδύθηκαν σε αμοιβαίο στο όνομα του Μητροπολίτη Βρεσθένης στις 30 Οκτωβρίου 2007 και τα άλλα 100.000 δολάρια δόθηκαν σε ονομαστική επιταγή.
Η δικογραφία αποστέλλεται εντός της εβδομάδας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας με εισαγγελική παραγγελία για τη συγκέντρωση στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαπράχθηκε αδίκημα και θα κληθούν να καταθέσουν -μεταξύ άλλων- τραπεζικά στελέχη και φυσικά ο Μητροπολίτης Βρεσθένης.
Σημειώνεται ότι για τον λογαριασμό που αφορά τους πυρόπληκτους της Ηλείας, υπήρχαν και δημοσιεύματα σε αθηναϊκά Μ.Μ.Ε., ενώ υπήρχε και απάντηση του Μητροπολίτη. Όπως επισημαίνει ο Μητροπολίτης βρισκόταν στο Μαϊάμι με τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο όταν ένας Έλληνας ομογενής -ο κ. Πάρης Κατσούφης- ζήτησε από τον Μακαριστό να του δώσει τραπεζικό λογαριασμό για να κάνει κατάθεση 100.000 δολαρίων υπέρ των πυρόπληκτων της Ηλείας. Ο Αρχιεπίσκοπος, εξηγεί ο Μητροπολίτης, μη έχοντας προσωπικό ή άλλο λογαριασμό πρόχειρο, του ζήτησε να γίνει η κατάθεση του ποσού σε δικό του λογαριασμό, όπως και έγινε. Και η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Βρεσθένης, έτσι όπως δημοσιεύτηκε σε αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, καταλήγει: «Μετά την επιστροφή μας στην Αθήνα – 26 Οκτωβρίου 2007- στις 2 Νοεμβρίου 2007 έκανα την εκταμίευση των χρημάτων και τα οποία σε συνεννόηση με τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου κατέθεσα στον ειδικό για τους πυρόπληκτους της Ηλείας, λογαριασμό της Συνόδου με απόδειξη που απεστάλη στον δωρητή και φυλάσσεται στο αρχείο της Συνόδου και στο προσωπικό μου αρχείο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου