ΤΟΠΙΚΑ

Στο εδώλιο για τις κακοποιήσεις ζώων

στο-εδώλιο-για-τις-κακοποιήσεις-ζώων-636441

Ορίστηκε δικάσιμος για το 2014 για τέσσερις υποθέσεις κακοποίησης ζώων στο Βόλο. Τα τέσσερα περιστατικά κακοποίησης ζώων πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2012 και όπως αναφέρουν μέλη Φιλοζωικών Συλλόγων, παρατηρήθηκε μεγάλη καθυστέρηση στις διαδικασίες, ωστόσο ζητούν μέσα στα πλαίσια του νόμου, να δοθούν ποινές παραδειγματισμού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Πιο συγκεκριμένα δύο περιστατικά αφορούν κακοποίηση σκύλων, έναν πνιγμό γάτας και ένα εγκατάλειψη σκύλων. Τα μέλη των Φιλοζωικών Συλλόγων Βόλου αναφέρουν ότι σε σχέση με το παρελθόν οι δικαστικές όσο και οι αστυνομικές αρχές τηρούν πιο ενεργή στάση, όσον αφορά τη διαλεύκανση υποθέσεων κακοποίησης των ζώων.

Μολονότι, σύμφωνα με μέλη του φιλοζωικού κινήματος, εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλα ζητήματα σχετικά με τη βελτίωση και την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για την προστασία των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, σημαντική πρόοδος θεωρείται το γεγονός ότι τόσο οι δικαστικές όσο και οι αστυνομικές αρχές τηρούν πλέον πιο ενεργή στάση σε σχέση με το παρελθόνμ όσον αφορά τη διαλεύκανση και καταδίκη υποθέσεων κακοποίησης των ζώων.

Η γραμματέας του Φιλοζωικού Συλλόγου «Κόσμος και φύση» κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη σχετικά με τις υποθέσεις κακοποίησης ζώων αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μετά από μεγάλη καθυστέρηση για υποθέσεις κακοποίησης ζώων μέσα στο 2012 ορίστηκε δικάσιμος μέσα στο 2014. Συγκεκριμένα πρόκειται για τέσσερις υποθέσεις που έγιναν μέσα στο Βόλο. Αυτό που ζητάμε από τη δικαιοσύνη είναι να εφαρμόζει και σε τέτοιες περιπτώσεις την αυτόφωρη διαδικασία. Τώρα όσον αφορά τις συγκεκριμένες υποθέσεις ζητάμε μέσα στα πλαίσια του νόμου να δοθούν αυστηρές ποινές, από τις οποίες θα παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι».

«Να αλλάξει η στάση των πολιτών»

Στο μεταξύ για να αντιμετωπιστεί το θέμα της εγκατάλειψης αλλά και κακοποίησης ζώων, η κ. Τσιρογιάννη επισημαίνει ότι ο κόσμος πρέπει να αλλάξει νοοτροπία, βέβαια διευκρινίζει ότι τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται ότι έχει αρχίσει σιγά – σιγά να σπάει ο νόμος της σιωπής και να δέχονται περισσότερες επώνυμες καταγγελίες σε σύγκριση με το παρελθόν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου