ΤΟΠΙΚΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΜΑ: «Κίτρινη» στον Μ. Λιάπη για τους Μεσογειακούς

απο-τον-προεδρο-τησ-δεμα-κίτρινη-στ-851206

Ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ Αμάρ Αντάντι, που βρίσκεται στο Βόλο συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργο Γερόλυμπο προσκεκλημένος της δημοτικής αρχής, με αφορμή τους Βαλκανικούς Αγώνες Καράτε που θα γίνουν το σαββατοκύριακο, στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του χθες στο δημαρχείο του Βόλου κατέστησε σαφές ότι μέσα στις επόμενες 25 μέρες που εκπνέει η προθεσμία βάσει του συμφωνητικού της ΔΕΜΑ, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει προχωρήσει στη σύσταση της Οργανωτικής Επιτροπής Διοργάνωσης των Μεσογειακών του 2013.
Υπό αυτό το πρίσμα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σημερινή συνάντηση στην Αθήνα του δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη και του δημάρχου Λάρισας κ. Κων. Τζανακούλη με τον υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη για το συγκεκριμένο θέμα. Οι δύο δήμαρχοι έχουν ήδη αποστείλει κοινή επιστολή διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση στη συγκρότηση της Οργανωτικής και σήμερα αναμένονται να ζητήσουν σαφή χρονική δέσμευση για τον ορισμό της. Στο περιθώριο ωστόσο συζητείται ότι τα όποια προβλήματα έχουν ξεπεραστεί και είναι ζήτημα ημερών η συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής από το Υπουργείο Πολιτισμού με πρόεδρό της τον Ισίδωρο Κούβελο και μέλη της τους δύο δημάρχους Βόλου και Λάρισας, ενώ θα συμμετάσχουν σε αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι κ.κ. Διονύσης Γκάγκας και Γ. Γερόλυμπος, στενοί συνεργάτες του κ. Κούβελου, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην Πεσκάρα για να έλθουν οι Αγώνες στη Θεσσαλία
Ο κ. Ισίδωρος Κούβελος πάντως χθες από το Βόλο, όπου έφθασε νωρίς το μεσημέρι με ελικόπτερο από την Αθήνα μαζί με τον Βίκτωρα Ρέστη που θα είναι επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής για το εγχείρημα της Αργούς, δήλωσε αισιόδοξος ότι “αφού ξεπεράστηκαν τα μικροπροβλήματα που υπήρχαν” ο ορισμός της Οργανωτικής Επιτροπής είναι θέμα χρόνου.
Σημειώνεται πως το εξάμηνο της προθεσμίας για τη σύσταση της Επιτροπής εκπνέει στις 27 Απριλίου.
Ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ χθες το πρωί συναντήθηκε με τον δήμαρχο Βόλου, κ. Αλέκο Βούλγαρη, τους αντιδημάρχους και άλλα στελέχη της δημοτικής αρχής στο δημαρχείο του Βόλου.
Στη συνάντηση επίσης παραβρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Βόλος – Ανοιχτή Πολιτεία», κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς, καθώς είχαν κληθεί και οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου.
Ο κ. Addadi πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βόλο με αφορμή το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Καράτε που ξεκινά το Σάββατο και το οποίο στην ουσία θα αποτελέσει ένα «κρας – τεστ» ενόψει των Μεσογειακών του 2013, αναφορικά με την ετοιμότητα και την οργάνωση της πόλης στην πραγματοποίηση σημαντικών αθλητικών γεγονότων.
«Δουλεύουμε από κοινού με τον δήμαρχο για να πετύχουμε τη συντομότερο δυνατό σύσταση της Οργανωτικής Επιτροπής. Η προθεσμία εκπνέει στις 27 Απριλίου, όμως καλό θα είναι να γίνει νωρίτερα, επισήμανε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ.
Η Επιτροπή, πρόσθεσε ο κ. Addadi, θα πρέπει μέσα σε διάστημα έξι μηνών να πραγματοποιήσει όλο τον σχεδιασμό για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 στο Βόλο και τη Λάρισα, και στην συνέχεια να δώσει την πρώτη αναφορά για την πρόοδο των εργασιών στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΕΜΑ, που θα συνεδριάσει τον Οκτώβριο στην Πεσκάρα.

Εντυπωσιασμένος
από το Βόλο
Ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ έφθασε στο Βόλο προχθές το απόγευμα. Νωρίς το βράδυ συνοδευόμενος από το δήμαρχο Βόλου και τον αντιδήμαρχο Βόλου κ. Φοινικόπουλο επισκέφθηκε το πλέγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚ στη Νέα Δημητριάδα και το κλειστό του Αδαμόπουλου, ενώ χθες το μεσημέρι, μετά την επίσκεψή του στο δημαρχείο της Νέας Ιωνίας, επισκέφθηκε το Πανθεσσαλικό και το Κλειστό Γυμναστήριο και Κολυμβητήριο της πόλης. Επίσης ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ επισκέφθηκε χθες το Εκθεσιακό Κέντρο αλλά και τις εγκαταστάσεις της Αργούς στα Πευκάκια και εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για την εικόνα που αποκόμισε.
«Οι άνθρωποι είναι ζεστοί και η πόλη είναι όμορφη», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «ο ενθουσιασμός των ανθρώπων είναι πολύ σημαντικός και μας δίνει τη δυνατότητα να θεωρήσουμε ότι θα είναι επιτυχημένοι οι Μεσογειακοί Αγώνες».
Στον κ. Addadi,έγινε εξάλλου ενημέρωση για θέματα πολιτισμού και ειδικότερα για τη διοργάνωση της «Πολιτιστικής Μεσογειάδας», που η ελληνική πλευρά θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική.
Ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης με τους συνεργάτες του ξενάγησε τον κ. Αντάντι στους χώρους του δημαρχείου και ειδικότερα στα χαρακτικά Τάσσου και στις φωτογραφίες Ζημέρη που κοσμούν τους διαδρόμους του κτιρίου, ενώ επίσης προσέφερε τόσο στον ίδιο, όσο και στον αντιπρόεδρο της ΕΟΕ Γιώργο Γερόλυμπο, αναμνηστικά δώρα από την πόλη του Βόλου.
Ο κ. Αντάντι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βόλο θα έχει συνάντηση με το Νομάρχη Μαγνησίας, θα επισκεφτεί το Πήλιο και τη Σκιάθο προκειμένου να γνωρίσει τις ομορφιές της περιοχής, ενώ για αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιήσει επίσκεψη και στη Λάρισα. Ο κ. Αντάντι θα παραμείνει στο Βόλο, προκειμένου να παρακολουθήσει το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Καράτε που διεξάγεται το σαββατοκύριακο στη Νέα Ιωνία. Η αναχώρηση του Προέδρου της ΔΕΜΑ από το Βόλο είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή.

Στη Νέα Ιωνία
Μετά τη χθεσινή επίσκεψή του στο δημαρχείο του Βόλου ο κ. Αντάντι, συνοδευόμενος από το δήμαρχο Βόλου και τους αντιδημάρχους κ.κ. Φοινικόπουλο και Δερβένη, επισκέφθηκαν το δημαρχείο της Νέας Ιωνίας, όπου τους υποδέχθηκαν ο δήμαρχος της πόλης Παύλος Μαβίδης, οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.
Και στη Νέα Ιωνία ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ δεν… μάσησε τα λόγια του. Εξέφρασε και πάλι τη δυσφορία του για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση ακόμη δεν έχει προχωρήσει στη συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής, πρόσθεσε ωστόσο ότι είναι ευχαριστημένος από το γεγονός ότι το 80% των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι σχεδόν έτοιμες. Γι΄ αυτό άλλωστε επιλέξαμε το Βόλο, είπε ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ. Ακόμη είπε ότι εκκρεμεί η κατασκευή του Μεσογειακού Χωριού, το λίφτινγκ που πρέπει να γίνει στις εγκαταστάσεις σύμφωνα με όλα όσα προβλέπονται από το φάκελο και κατέληξε κάνοντας μνεία στο πολιτιστικό πρόγραμμα και στην Πολιτιστική Μεσογειάδα.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης σημείωσε ότι η επιτυχία είναι μονόδρομος και γι’ αυτό, όπως είπε, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. Στη συνέχεια ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας ξενάγησε τον Πρόεδρο της ΔΕΜΑ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στο κλειστό Γυμναστήριο και στο κλειστό Κολυμβητήριο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου