ΤΟΠΙΚΑ

Στις Μηλιές βραβεύεται ο Ηλίας Μαμαλάκης

στις-μηλιές-βραβεύεται-ο-ηλίας-μαμαλά-636574

Συνέδριο στο πλαίσιο της δημιουργίας πρότασης, που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός Ευρωπαϊκού Σήματος για τους «Τουριστικούς Πολιτιστικούς Προορισμούς Βιώσιμης Ανάπτυξης» και η οποία προωθείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πραγματοποιηθεί στις Μηλιές και τη Βυζίτσα, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στις 9π.μ., στην αίθουσα του Ευδόξιου Πνευματικού Κέντρου (πρώην Δημοτικού Συμβουλίου Μηλεών).

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν με βιωματικό τρόπο, οι πολιτισμικές αξίες της περιοχής, που αναδείχθηκαν μέσα από τις συναντήσεις εργασίας με τους τοπικούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και τους επαγγελματίες της περιοχής, η μεθοδολογία διαχείρισής τους, καθώς και οι δράσεις που έχουν σχεδιαστεί για την ανάδειξη τους, ώστε αυτές να αποτελέσουν παράγοντα ανάπτυξης, συμβάλλοντας στην αύξηση των επισκεπτών και στη δημιουργία νέου εισοδήματος και θέσεων εργασίας για τις τοπικές κοινωνίες.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός Τοπικής Παραδοσιακής Κουζίνας ανάμεσα σε επαγγελματίες εστίασης της περιοχής και γευσιγνωσία των εδεσμάτων.

Επίσης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί βράβευση του δημοσιογράφου και γευσιγνώστη κ. Ηλία Μαμαλάκη από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για την πολύτιμη συμβολή του στην ανάδειξη της τοπικής κουζίνας ως πολιτισμική αξία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου