ΤΟΠΙΚΑ

Συλλαλητήριο για την αέρια ρύπανση

συλλαλητήριο-για-την-αέρια-ρύπανση-851206

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας απηύθυνε κάλεσμα στους προϊσταμένους της Εκπαίδευσης και στους εκπαιδευτικούς συλλόγους για συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις.
Στο μεταξύ ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου-Ν. Ιωνίας αποφάσισε η εμπορική αγορά να κατεβάσει «ρολά» για δύο ώρες, από τις 12 έως το 2 το μεσημέρι, την ημέρα των κινητοποιήσεων.
Δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο και την πορεία διαμαρτυρίας εκτιμάται ότι θα δώσουν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, εάν τους δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ερχόμενης Δευτέρας.
Γι’ αυτό το λόγο η αντινομάρχης Παιδείας Νατάσσα Οικονόμου με επιστολή της στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε. Μαγνησίας και στην ΕΛΜΕ Μαγνησίας, ενημερώνει για τις κινητοποιήσεις που διοργανώνει τη Δευτέρα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με τους δήμους Βόλου και Ν. Ιωνίας, τον Ιατρικό Σύλλογο και την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία, με χαρακτήρα ενημερωτικής εκστρατείας για την ευαισθητοποίηση όλων ενάντια στην αέρια ρύπανση.
«Με δεδομένη την περιβαλλοντική σας ευαισθησία και το ενδιαφέρον όλων μας, ειδικά για τα νέα παιδιά, ζητούμε όλοι οι φορείς της Εκπαίδευσης να συμμετέχουν και να συνδράμουν στην προσπάθειά μας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των συμπολιτών μας στο θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που είναι έντονο στην περιοχή μας», σημειώνει η κ. Οικονόμου.
Συγκεκριμένα καλεί τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης την επόμενη Δευτέρα από τις 12 το μεσημέρι και για δύο ώρες ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές των τελευταίων τάξεων, όσον αφορά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και στους μαθητές των Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου-Ν. Ιωνίας, αλλά και στους εκπαιδευτικούς των σχολείων, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας και στην πορεία που θα ακολουθήσει ως το Πανεπιστήμιο.
Το επόμενο διήμερο στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στους εκπαιδευτικούς συλλόγους θα αποσταλεί το πρόγραμμα των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο της κινητοποίησης αυτής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου