ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση μνήμης της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ το Σάββατο στην Πλ. Ελευθερίας

εκδήλωση-μνήμης-της-πεαεα-δσε-το-σάββ-636895

Το Παράρτημα Βόλου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ προγραμματίζει, με αφορμή την απελευθέρωση του Βόλου από τον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στις 19 Οκτώβρη 1944, εκδήλωση τιμής και μνήμης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: “Για να μην περάσει η διαστρέβλωση της ιστορίας, η αυθαίρετη και επικίνδυνη εξίσωση κομμουνισμού και ναζισμού στα πλαίσια της θεωρίας των δύο άκρων. Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, οι ΕΠΟΝίτες, οι απόγονοί τους καλούνται να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση.

Καλούμε ιδιαίτερα τη νεολαία, τους μαθητές, τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες να παραβρεθούν και να δώσουν με τη συμμετοχή τους απάντηση στην φασιστική Χρυσή Αυγή και στα στηρίγματά της.

Να γυρίσουν την πλάτη στους όψιμους αντιφασίστες. Που στηρίζουν την Ε.Ε. η οποία σε κράτη μέλη της έχει ηρωοποιήσει τα Ες-Ες και θεωρεί «κατακτητές» τον κόκκινο στρατό και προδότες τους αντάρτες. Που φτιάχνουν τα διάφορα αντιφασιστικά μέτωπα για να πάρουν συγχωροχάρτι μετατρέποντας την αγνή διάθεση του κόσμου για εναντίωση στη Χρυσή Αυγή σε Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους ίδιους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτώβρη, στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου