ΤΟΠΙΚΑ

ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΒΙΚΤΟΡΑΣ ΡΕΣΤΗΣ Ενας άξιος καπετάνιος για την Αργώ…

εφοπλιστησ-βικτορασ-ρεστησ-ενας-άξιο-851206

Mε φόντο το πανέμορφο Βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο, και μπροστά απλωμένη του τη νύφη του Παγασητικού, το Βόλο και πίσω τους το ομοίωμα του μυθικού πλοίου, την Αργώ, οι σύγχρονοι Αργοναύτες βρήκαν τον άξιο καπετάνιο που θα το οδηγήσει με ασφάλεια στη μυθική Κολχίδα. Το όνομά του ήταν γνωστό εδώ και μερικές εβδομάδες. Απλά χθες ο δήμαρχος Βόλου και ο ίδιος επισημοποίησαν και με τη βούλα την κοινή τους θέληση για το συναρπαστικό εγχείρημα, που ξεκινά στις αρχές του Ιουνίου από το λιμάνι του Βόλου. Μετά από 3500 χρόνια. Στη ρότα του Μύθου…
Ο λόγος για τον Βίκτωρα Ρέστη τον εφοπλιστή από τη νέα γενιά των 40ρηδων, ένα από τα πιο ισχυρά όπλα της πανίσχυρης ελληνικής ναυσιπλοΐας.
Προηγουμένως ο κ. Ρέστης, που είχε φθάσει στο Βόλο με ελικόπτερο μαζί με τον κ. Κούβελο, είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΕΜΑ κ. Αντάντι και όλοι μαζί ανέβηκαν στο πλοίο, όπου τους έγινε μία σύντομη ενημέρωση για το σκάφος από τον πλοίαρχο κ. Απόστολο Κούρτη και τον αντιπρόεδρο της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης Βόλου κ. Μιλτ. Ζιάκα.
Έχουμε ανάγκη, είπε ο κ. Ρέστης, από σύμβολα στις μέρες μας. Χρειαζόμαστε, πρόσθεσε, συγκινήσεις γιατί αυτό που ξεχωρίζει την Ελλάδα από τους υπόλοιπους λαούς είναι η ψυχή, η δύναμη το μυαλό μας.
Επειδή στη ζωή δεν υπάρχουν αυταπάτες ο κ. Ρέστης ήταν απόλυτα ειλικρινής. Αποδέχθηκα, τόνισε, τη πρόσκληση να συμβάλλω στο εγχείρημα, επειδή συνδεόμαστε με μεγάλη φιλία εγώ και ο πατέρας μου με το δήμαρχο Βόλου. Στο όνομα αυτής της φιλίας δέχθηκα να διαθέσω όλα τα μέσα που έχω, στο εγχείρημα της Αργούς. Και βέβαια δεν διαθέτει και λίγα. Υπολογίζεται ότι έχει στην ιδιοκτησία του πάνω από 70 πλοία αξίας πάνω από 6 δις ευρώ!!!
Και φυσικά από την πρώτη στιγμή ο Βίκτωρας Ρέστης φρόντισε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που τον συνόδευαν πριν την άφιξή του στο Βόλο. Ότι είναι αεικίνητος και εργασιομανής που του αρέσει η αποτελεσματικότητα. Όχι που θα περίμενε την επίσημη Πολιτεία να ανακοινώσει τα ονόματα που θα συγκροτήσουν την Οργανωτική Επιτροπή. Δεν άφησε να πάει ανεκμετάλλευτη η ολιγόλεπτη συνομιλία τους με τον πλοίαρχο της Αργούς μέσα στο υπόστεγο της Αργούς. Μετά την πρώτη ενημέρωσή του από τον πλοίαρχο της Αργούς κ. Απ. Κούρτη οι δυο τους βρήκαν σημείο προσέγγισης, για το πλοίο που συνοδεύει την Αργώ στο ταξίδι των 65 ημερών μέχρι την Κολχίδα. Θα είναι το ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΞΠΡΕΣ με όλο το πλήρωμά του, σε αξιωματικούς και λοιπό προσωπικό με 128 κλίνες, θα είναι εκείνο που θα είναι ο άγρυπνος φρουρός της Αργούς. Το πλοίο μπορεί να έλθει άμεσα στο λιμάνι του Βόλου, είπε ο ιδιοκτήτης του, αν και ο δήμαρχος Βόλου μαζί με τον κ. Κούρτη έσπευσαν να του διαμηνύσουν ότι τους αρκεί η παρουσία του και μόλις πέντε μέρες πριν την έναρξη του ταξιδιού, για να μην επιβαρύνεται και με τέλη ελλιμενισμού…
Φυσικά ο μικρός το δέμας, αλλά δαιμόνιος Έλληνας επιχειρηματίας δεν σταμάτησε εκεί. Μέσα στο υπόστεγο που φυλάσσεται η Αργώ η κουβέντα με το δήμαρχο και τον κ. Κούρτη επεκτάθηκε μέσα σε ελάχιστα λεπτά και σε ζητήματα ήσσονος, εκ πρώτης όψεως, σημασίας, ουσιαστικά ωστόσο, σ΄ ότι αφορά στην απρόσκοπτη υλοποίηση του ταξιδιού. Ενδιαφέρθηκε για παράδειγμα να πληροφορηθεί ακόμη και για τη διατροφή των κωπηλατών, που θα πρέπει να είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο που θα κληθούν να διεκπεραιώσουν. Κάθε 40 λεπτά ο κάθε κωπηλάτης θα έχει ένα διάλειμμα ξεκούρασης οκτώ λεπτών. Τους αρκεί ένα σάντουιτς, του ανταπάντησε ο κ. Κούρτης, που φαίνεται ότι και από την πλευρά του έχει μελετήσει σε κάθε του βήμα το δύσκολο εγχείρημα.
Όταν ο Βίκτορας Ρέστης ρωτήθηκε νωρίτερα από τους δημοσιογράφους αν θα έχει εμπλοκή και στους Μεσογειακούς Αγώνες, είπε ότι αν του ζητηθεί κάτι ανάλογο, ευχαρίστως, όπως είπε, να βοηθήσει την προσπάθεια που θα ηγηθεί ο κ. Κούβελος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου