ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Αλλαγή σχεδίου
Πήραν «φωτιά» τα τηλέφωνα την περασμένη Κυριακή, μετά το δημοσίευμα του «Τ» ότι το 3ο-20ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου δεν θα λειτουργούσε χθες λόγω της επικείμενης έλευσης του υπουργού Παιδείας…
Τελικά το σχολείο λειτούργησε κανονικότατα και οι εργασίες στο διδακτήριο, ενόψει των εγκαινίων, γίνονταν παράλληλα με τις διδακτικές ώρες. Και επειδή οι διευθυντές είχαν ενημερώσει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ότι τη Δευτέρα μάθημα δεν έχει, αναγκάστηκαν να πάρουν έναν-έναν τους γονείς και τους δασκάλους για να τους ενημερώσουν ότι το πρόγραμμα άλλαξε.
Έτσι ούτε γάτα-ούτε ζημιά…
Β.Σ.

Προίκα
στα παιδιά τους
Με «προίκα» τη δική τους πολιτική παρουσία, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι προσπάθησαν να βάλουν στο παιχνίδι των εκλογών του δήμου Βόλου τα παιδιά τους και τα παρότρυναν να πάρουν το βάπτισμα του πυρός στις προχθεσινές εκλογές για τα… συνοικιακά συμβούλια . Για παράδειγμα οι κ.κ. Ρούμπος, Γούσιος, Καράβας, Θαν. Οικονόμου, ήταν μερικοί μόνον από τους δημοτικούς συμβούλους, νυν και πρώην, που έριξαν τους κληρονόμους τους στη μάχη των εκλογών.
Α.Τ.

Επιτυχόντες
…Ανάμεσα στις παρουσίες που ξεχώρισαν στις προχθεσινές εκλογές για τα συνοικιακά συμβούλια ήταν ο οδηγός του νομάρχη Μαγνησίας Γιώργος Μπατζιάκας, ο προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ Γιώργος Μακρής και η δημοτική σύμβουλος Νέας Ιωνίας με το ψηφοδέλτιο του Παύλου Μαβίδη Νάνσυ Σκαρλάτου, η οποία εξελέγη και στο Συνοικιακό Συμβούλιο Νέων Παγασών.
Α.Τ.

Φωτιές η
Φλόγα…
Φωτιές άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα πριν παραδοθεί επίσημα στην Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Σαν να μην έφταναν οι συλλήψεις των Γάλλων δημοσιογράφων -και οι αντίστοιχες αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα- σειρά είχαν και οι γηγενείς επιχειρηματίες. Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου διαμαρτυρήθηκε έντονα προς το υπουργείο, γιατί δεν εκλήθη επίσημα στην τελετή της Αφής (αλλά και στην τελετή παράδοσης) της Ολυμπιακής Φλόγας, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για τον παραγκωνισμό της από όλες τις επίσημες τελετές που ακολούθησαν. Το περιβάλλον Αγγελοπούλου μάλιστα φέρεται να αποδίδει ευθύνες και στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Μίνωα Κυριακού, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο επιχειρηματίες. Η κυρία Αγγελοπούλου άφησε υπόνοιες προς τον κ. Λιάπη για εσκεμμένο αποκλεισμό της, ενώ φρόντισε να ενημερωθούν και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής επιτροπής. Λάθος… από τα λίγα. Ξεχνιέται η Γιάννα.
Β.Κ

Συνέχειας
Ισως γι’ αυτό να μην ήταν τυχαίο ότι από την ειδική εκδήλωση που έγινε για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε γνωστό ξενοδοχείο, απουσίαζε η πλειονότητα των μελών της. Αλλοι μιλούν για ελλιπή ενημέρωση και άλλοι για έμμεση διαμαρτυρία. Πάντως η τελετή παράδοσης που έλαβε χώρα στο Παναθηναϊκό Στάδιο παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν ιδιαίτερα φαντασμαγορική, με εξαίρεση κάποια μικροεπεισόδια που προηγήθηκαν στην είσοδο του σταδίου. Η συνέχεια στην πλατεία Τιεν Α Μεν, απ’ όπου ξεκινά το ταξίδι της η Φλόγα επί κινέζικου εδάφους.
Β.Κ

Ανεβασμένοι…
Πήραν το φάρμακό τους οι Πασόκοι και αναζωογονήθηκαν. Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι μετά το Κιλελέρ, χθες γελούσαν και τα μουστάκια τους και ας χρειάστηκε να μιλήσουν 13 εκπρόσωποι διαφόρων συλλόγων μέχρι να ανεβεί στο βήμα ο Γιώργος Παπανδρέου. Πήγε να κάνει καψώνια ο νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός, όπως γράφουν χθες τα ΝΕΑ, όμως μάλλον δεν ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εφτάψυχο… Παρά τον δυνατό ήλιο για την εποχή, οι πολλοί παρέμειναν και συνέχισαν και στο Αρμένιο, όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με αγρότες στην κεντρική πλατεία.
Β.Κ

Απαράδεκτη
υποχώρηση
Δικαίως διαμαρτύρεται το ΠΑΜΕ και η ΓΣΕΕ, αν μη τι άλλο, οφείλει μία εξήγηση, αν όχι μία μεγάλη συγνώμη. Για πολλούς λόγους δεν θα έπρεπε, ενώ παραμένει ανοιχτό το μέτωπο του ασφαλιστικού, να σπεύσει να συμφωνήσει με τους εργοδότες και μάλιστα για διετή σύμβαση. Τέτοια δικαιώματα δίνει ο κ. Παναγόπουλος και άντε μετά να πείσει ότι η εργατική τάξη θα πάει στον Παράδεισο… Με τέτοιες υποχωρήσεις ούτε το μισό δρόμο για την κόλαση δεν έχει εξασφαλισμένο.
Β.Κ

Ακραία άποψη
Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι δημοσιογράφοι, όταν άκουσαν προχθές τον υπουργό Ανάπτυξης Χρ. Φώλια να παρομοιάζει τους απεργούς στην Τράπεζα της Ελλάδος με “στρατό κατοχής”. Ακραία άποψη, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι αποτελεί “μεμονωμένο περιστατικό”, διότι σε διαφορετική περίπτωση μάλλον θα πρέπει να μιλάμε για την αλαζονεία της εξουσίας.
Βέβαια ο κ. Φώλιας, και όταν ιδιώτευε, τα συμφέροντα των ολίγων και δυνατών εκπροσωπούσε, αφού από αυτή την τάξη προέρχεται, όμως τώρα εκπροσωπεί μία κυβέρνηση. Αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνά…
Β.Κ

Χαμηλές
πτήσεις
Καλά όλοι αυτοί οι επώνυμοι, αμφότερων των μεγάλων δημοτικών παρατάξεων, που έβαλαν γιους, κόρες, συζύγους και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εισήλθαν και οι ίδιοι στο στίβο των Συνοικιακών Συμβουλίων, κατόρθωσαν να κινητοποιήσουν το 9% του εκλογικού σώματος του Δήμου Βόλου; Δεν πρέπει να αισθάνονται και τόσο… λαοπρόβλητοι…
Χ.Μ.

Πρώτη φορά
Δεν έχει πετύχει πότε στο παρελθόν τέτοια νίκη. Φοβερό ποσοστό! 91% δεν έχει πιάσει ποτέ κανένας σε οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση στην Ελληνική Επικράτεια. Ηρεμία παιδιά . Για την ΑΠΟΧΗ μιλάμε στα Συνοικιακά Συμβούλια του Βόλου. Τους συνέτριψε όλους.
Χ.Μ.

Πρωτιές οι γόνοι
πολιτικών
Μπορεί στα συνοικιακά συμβούλια να μην υπήρχε αυτό που λέμε μαζική συμμετοχή, όμως ορισμένες πρωτιές αξίζουν ειδικής μνείας. Για παράδειγμα η κ. Κέρσα Σπανομήτρου, που ήταν υποψήφια στη συνοικία του Αγ. Γεωργίου, με τους 246 σταυρούς που έλαβε, είναι πλειοψηφούσα συνολικά στο Βόλο. Αναφέρουμε το γεγονός ότι είναι από τα κορυφαία στελέχη του πολιτικού γραφείου του αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Σούρλα. Ως γνωστόν, πρόκειται για σχολή που σπάνια χάνει…
Χ.Μ.

Πολιτικές
πρωτιές
Είναι κι ορισμένες ακόμα πρωτιές των συνοικιακών συμβουλίων που αξίζει να επισημάνουμε. Στον Άγιο Κωνσταντίνο πρώτευσε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κουτσός, στον Άγιο Νικόλαο-Ανάληψη ο δικηγόρος Χρήστος Γούσιος, γιος του πρώην δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Γούσιου, ενώ στη συνοικία Χιλιαδού-Χρυσοχοΐδη πρώτη ήρθε η μηχανικός Ασπασία Ρούμπου, κόρη του δημοτικού συμβούλου και προέδρου της ΔΕΜΕΚΑΒ. Όλα έχουν τη σημασία τους.
Χ.Μ

Αναταραχές
στο Επιμελητήριο;
Αναταραχές και διασπάσεις στο Επιμελητήριο προανήγγειλε χθες ο Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ευστάθιος Πλαστάρας στο Ενωτικό ψηφοδέλτιο που αποτελεί την πλειοψηφία του Επιμελητηρίου. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πλαστάρας χτυπάει συναγερμό, ωστόσο αυτή η τελευταία μπορεί να εδράζεται τόσο στην κατανομή των αξιωμάτων μετά τη συνταξιοδότηση του αντιπροέδρου Θεοδώρου Τσάτσου, όσο και στις διεργασίες ενόψει των δημοτικών εκλογών του Βόλου το 2010. Από τώρα διεργασίες; Από τώρα, από τώρα.
Χ.Μ

Άλλοι Πάσχα
κι άλλοι χάσκα
Αναμφίβολα πολύ πετυχημένη η εκδρομή του Μουσικού Σχολείου στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας. Σχετικά θα διαβάσατε και στο σχετικό ρεπορτάζ. Εκείνο που μας στενοχώρεσε ήταν ότι μάθαμε πως ενώ το σύνολο των μελών της εκδρομής ταξίδεψε μέχρι τη Βουδαπέστη με το λεωφορείο κάποιοι ελάχιστοι εκλεκτοί έφθασαν αεροπορικώς. Ε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι σ΄ αυτό τον κόσμο.
Χ.Μ

Η υδάτινη οθόνη
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την απόφαση του Οργανισμού Λιμένος να τοποθετήσει στην καρδιά του λιμανιού του Βόλου προς την πλευρά του Αγίου Κων/νου τις λεγόμενες υδάτινες κουρτίνες, στις οποίες θα προβάλλονται διαφημίσεις!!! Έχει επισημανθεί από πολλές πλευρές ότι πρόκειται για ό,τι πιο κιτς στη βιτρίνα της πόλης. Το μόνο που θα κάνει αυτός ο υδάτινος πίνακας θα είναι να περιορίζει τον ορίζοντα και να φυλακίζει το βλέμμα των Βολιωτών και των επισκεπτών της πόλης. Έλεος κύριοι, μη μας ….πιδακάτε και το βλέμμα. Για όλα υπάρχει νόμος, για τα μάτια όχι όμως.
Χ.Μ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου