ΤΟΠΙΚΑ

Aποφυλακίσθηκε χθες ο Απ. Βαβύλης

aποφυλακίσθηκε-χθες-ο-απ-βαβύλης-851206

Αποφυλακίστηκε το μεσημέρι χθες ο Απόστολος Βαβύλης, ο άνθρωπος που το 2005 βρέθηκε στο επίκεντρο του εκκλησιαστικού σκανδάλου και του οποίου η δράση οδήγησε στην αποχώρηση του τότε πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου.
Ο Απόστολος Βαβύλης κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες που αφορούν στη δραστηριότητά του ως ιερομόναχος με το όνομα Απόστολος Φωκάς. Η δικογραφία σε βάρος του αφορά στις δραστηριότητές του στα Ιεροσόλυμα την περίοδο εκλογής του Ειρηναίου ως Πατριάρχη, στην Κάτω Ιταλία με το σύλλογο Μάγκνα Γκρέτσια, αλλά και τις διαδικασίες για την έκδοση πλαστής ταυτότητας στο όνομα Απόστολος Φωκάς.
Ο Απ. Βαβύλης αποχώρησε από τις φυλακές Κορυδαλλού, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, Γιάννη Βλάχο.
Με το ίδιο βούλευμα οι δικαστές απήλλαξαν τον Βαβύλη από τις κατηγορίες της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, της απάτης και της υπεξαίρεσης μεγάλης αξίας. Για την απλή συνέργεια στις δύο τελευταίες πράξεις απαλλάσσεται και ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Γιάννης Τριανταφυλάκης.
Τέλος, βάσει του βουλεύματος, ο Απόστολος Βαβύλης παραπέμπεται σε δίκη για τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και της ψευδούς δήλωσης στην Αρχή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου