ΤΟΠΙΚΑ

Επιλέγουν βότανα για φθηνές θεραπείες

επιλέγουν-βότανα-για-φθηνές-θεραπείε-638363

Στροφή σε φυσικές μεθόδους θεραπείας κάνει μεγάλη μερίδα του κόσμου. Όπως προκύπτει από επαγγελματίες του χώρου όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν κάποιο βότανο για την καταπολέμηση ενός προβλήματος υγείας από ένα φάρμακο. Αν και τα βιολογικά προϊόντα είναι ακριβότερα τα βότανα, είναι μια πολύ πιο οικονομική λύση σε αντίθεση με τα φάρμακα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Πολλοί Βολιώτες για να καταπολεμήσουν χοληστερίνη, αϋπνίες, άγχος, πεπτικά προβλήματα, νευραλγίες, κρυολογήματα, πονοκεφάλους κ.α. στέφονται στα βότανα, βέβαια όπως αναφέρουν και οι επαγγελματίες του χώρου σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντικαθιστούμε τα φάρμακα με βότανα, ωστόσο έχει διαπιστωθεί ότι βοηθούν σε συγκεκριμένες παθήσεις.

«Τα βότανα είναι φθηνή λύση θεραπείας. Κάποιος που έχει χοληστερίνη για παράδειγμα θα προτιμήσει να αγοράσει κάποιο βότανο που θα του κοστίσει 20 ευρώ, παρά να δώσει τα διπλάσια λεφτά για το γιατρό και το ανάλογο φαρμακευτικό προϊόν», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπάλληλος σε κεντρικό κατάστημα με βότανα στο Βόλο.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης καταστήματος με βότανα κ. Σπύρος Μάνος αναφέρει, ότι ο κόσμος σήμερα είναι καλύτερα ενημερωμένος σχετικά με τις ιδιότητες των βοτάνων. Χαρακτηριστικά ο κ. Μάνος επισημαίνει: «Υπάρχει μεγαλύτερη ενημέρωση. Τα τελευταία τρία χρόνια βλέπω ότι κόσμος στρέφεται και εμπιστεύεται τα βότανα. Άλλωστε τα βότανα δεν ανακαλύφθηκαν τώρα αλλά προέρχονται από την αρχαιότητα. Το θέμα είναι να χρησιμοποιούμε τα βότανα με μέτρο και με το σωστό τρόπο».

Οσον αφορά τα βιολογικά προϊόντα επαγγελματίες του χώρο εξηγούν ότι πρόκειται για προϊόντα που αφορούν όλο τον κόσμο. Υπάρχουν φυσικά και εκείνα που είναι ακριβότερα και δεν είναι προσιτά σε όλους, αλλά τα προϊόντα αυτά σε γενικές γραμμές επιλέγονται από όλες τις κοινωνικές ομάδες. Το θετικό με τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων είναι, ότι έχουν επηρεαστεί ελάχιστα από την οικονομική κρίση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου