ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση στις τιμές των διοδίων

αύξηση-στις-τιμές-των-διοδίων-851206

Νέες αυξημένες τιμές θα εισπράττονται από τις 2 Απριλίου στα διόδια Πελασγίας, Μοσχοχωρίου, Τεμπών και Λεπτοκαρυάς από την εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ», που έχει αναλάβει την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του αυτοκινητόδρομου Ράχες Μαλιακού – Κλειδί Ημαθίας με τη μέθοδο της παραχώρησης. Και οι τέσσερις αυτοί σταθμοί διοδίων θα λειτουργούν εφεξής και προς τις δύο κατευθύνσεις.
Ειδικότερα:
Τα δίκυκλα και τα τρίκυκλα προς Αθήνα, αλλά και προς Θεσσαλονίκη θα καταβάλλουν στην Πελασγία 1,30 ευρώ, στο Μοσχοχώρι 1,80, στα Τέμπη 0,90 και στη Λεπτοκαρυά 1,60 ευρώ.
Τα ελαφρά οχήματα με ύψος έως 2,20 μ. θα καταβάλλουν στην Πελασγία 1,90 ευρώ, στο Μοσχοχώρι 2,50, στα Τέμπη 1,30 και στη Λεπτοκαρυά 2,20 ευρώ.
Τα φορτηγά με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ. θα καταβάλλουν στην Πελασγία 4,60 ευρώ, στο Μοσχοχώρι 6,30, στα Τέμπη 3,30 και στη Λεπτοκαρυά 5,60 ευρώ.
Τα φορτηγά με τέσσερις και πάνω άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα, θα καταβάλλουν στην Πελασγία 6,50 ευρώ, στο Μοσχοχώρι 8,80, στα Τέμπη 4,60 και στη Λεπτοκαρυά 7,80 ευρώ.
Νέες αυξημένες τιμές που θα ισχύσουν από τις 2 Απριλίου ανακοίνωσαν χθες τρείς κοινοπραξίες που έχουν αναλάβει την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση τμημάτων του εθνικού οδικού δικτύου με τη μέθοδο της παραχώρησης.
Τα διόδια στους βασικούς σταθμούς όπως οι Αφίδνες και το Σχηματάρι αυξάνονται για τα ΙΧ από 2 ευρώ σε 2,75 ευρώ και στο δρόμο Κορίνθου-Τριπόλεως από 2 ευρώ, για τα ΙΧ, στα 2,90 ευρώ.
Ειδικότερα, η κοινοπραξία «Νέα Οδός ΑΕ» που κατασκευάζει την Ιονία Οδό από το Αντίρριο μέχρι τα Γιάννενα και θα εκμεταλλεύεται, λειτουργώντας παράλληλα και συντηρώντας το τμήμα του ΠΑΘΕ από τη Μεταμόρφωση Αττικής μέχρι τη Σκάρφεια Λοκρίδος, ανακοίνωσε τις εξής τιμές:
Στις Αφίδνες (Κιούρκα), το Σχηματάρι και την Τραγάνα τα δίκυκλα και τα τρίκυκλα θα πληρώνουν 1,90 ευρώ, τα ελαφρά οχήματα με ύψος μέχρι 2,20 μέτρα θα πληρώνουν 2,75 ευρώ, τα φορτηγά, λεωφορεία κλπ. μέχρι τέσσερις άξονες 6,90 ευρώ και τα φορτηγά με περισσότερους από τέσσερις άξονες 9,60 ευρώ. Οι τρεις συγκεκριμένοι σταθμοί θα λειτουργούν όπως είναι σήμερα, δηλαδή θα καταβάλλουν διόδια μόνο όσοι κατευθύνονται στο ρεύμα από Αθήνα προς Λαμία-Λάρισα-Θεσσαλονίκη.
Αυξήσεις από τις 2 Απριλίου ανακοίνωσε και η κοινοπραξία «Μορέας ΑΕ», που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα. Τα δίκυκλα και τρίκυκλα θα πληρώνουν στους σταθμούς διοδίων που λειτουργούν σήμερα στο Σπαθοβούνι και τη Νεστάνη 2 ευρώ, ενώ τα ΙΧ και τα οχήματα μέχρι 2,20 μ. ύψος θα πληρώνουν 2,90 ευρώ.
Τα οχήματα με δύο ή τρεις άξονες και ύψος πάνω από 2,20 μέτρα θα πληρώνουν 7,20 ευρώ και τα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες θα πληρώνουν 10,10 ευρώ. Τα διόδια θα λειτουργούν όπως είναι σήμερα, θα καταβάλλεται δηλαδή αντίτιμο μόνο προς μια κατεύθυνση.
Η εταιρία Μορέας ανακοίνωσε ότι θα λειτουργεί στους δύο αυτούς σταθμούς διοδίων και ο πομπoδέκτης ή e-pass της Αττικής Οδού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου