ΤΟΠΙΚΑ

“Αντεπίθεση” στον Κ. Μήτρου για επιλεκτικές προσλήψεις

αντεπίθεση-στον-κ-μήτρου-για-επιλεκ-851206

Μία εβδομάδα περίπου μετά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου και η φράση του πρώην δημάρχου Κυριάκου Μήτρου, που έκανε λόγο «για επιλεκτικές συγγένειες του δημάρχου Αλ . Βούλγαρη με την ΑΓΕΤ», με αφορμή τη δίμηνη απασχόληση του γιου του δημάρχου Αλέκου Βούλγαρη σε εργολάβο της τσιμεντοβιομηχανίας, συνεχίζει να πυροδοτεί αντιδράσεις στην πλευρά της πλειοψηφίας. Τις μέρες που ακολούθησαν το δημοτικό συμβούλιο, συνεργάτες του δημάρχου δεν έκρυβαν τη δυσφορία τους για τη συγκεκριμένη αναφορά του πρώην δημάρχου, που θεωρήθηκε ότι ήταν κτύπημα κάτω από τη… μέση και σε ένα θέμα, όπου όπως υποστηρίζουν, η πρώην δημοτική αρχή είναι έκθετη με προσλήψεις συγγενικών προσώπων πρώην δημοτικών συμβούλων, σε δημοτικές επιχειρήσεις.
Είναι χαρακτηριστικό πως στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου και με αφορμή την επερώτηση του Π. Μαρκάκη για τα οικονομικά της Δημοτικής Επιχείρησης Μελετών και Κατασκευών ( ΔΕΜΕΚΑΒ), ο δήμαρχος Αλ. Βούλγαρης, μολονότι απέφυγε την απευθείας αναφορά στο όνομα του πρώην αντιδημάρχου και πρώην προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης, ωστόσο στηλίτευσε τις «ρουσφετολογικές προσλήψεις που ήταν πάγια πρακτική επί των ημερών του».
Τις μέρες που ακολούθησαν, με αφορμή και τα παραπολιτικά σχόλια των εφημερίδων για την αναφορά του πρώην δημάρχου, συνεργάτες του Αλέκου Βούλγαρη, προφανώς και με τη δική του συναίνεση, φρόντισαν να διοχετεύσουν σε δημοσιογράφους μέρος των προσλήψεων, συγγενών α΄ και β΄ βαθμού δημοτικών συμβούλων της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που διορίστηκαν επί δημαρχίας Μήτρου. Ειδικότερα συνεργάτες του Αλέκου Βούλγαρη έδωσαν στη δημοσιότητα επτά περιπτώσεις, όπου κουνιάδοι, γαμπροί, αδέλφια και παιδιά τοποθετήθηκαν σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου είτε ως υπάλληλοι είτε ως νομικοί σύμβουλοι . Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ έχει στη διάθεσή του τα ονόματα επτά συγγενών πρώην δημοτικών συμβούλων αλλά και του πρώην δημάρχου, τα οποία και για λόγους δεοντολογίας δεν τα δημοσιεύει, επιμένοντας μόνον στην πολιτική πτυχή του ζητήματος και όχι στην προσωποποίηση ευθυνών στα άτομα που ενέχονται. Άλλωστε και οι ίδιοι οι συνεργάτες του δημάρχου σημειώνουν από την πλευρά τους ότι οι ευθύνες είναι πολιτικές και ηθικές και ότι οι ενστάσεις τους δεν αποδίδονται σε βάρος των προσώπων που διορίστηκαν. Οι ίδιοι οι συνεργάτες του δημάρχου υποστηρίζουν ότι καταφεύγουν στη δημοσιοποίηση αυτών των ονομάτων, επειδή -όπως λένε χαρακτηριστικά- «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί και για διαφάνεια στον τομέα των προλήψεων. Άλλωστε, προσθέτουν, στην πολιτική ομηρία των συμβασιούχων που τους είχαν οι προκάτοχοί μας, εμείς προσπαθούμε να βάλουμε ένα τέλος, προχωρώντας στην προκήρυξη μόνιμων θέσεων στο Πράσινο και στην Καθαριότητα μέσω ΑΣΕΠ».
Στο θέμα αναμένεται να υπάρξει συνέχεια, καθώς σήμερα αναμένεται και η απάντηση της μείζονος μειοψηφίας και η τοποθέτησή της στο θέμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου