ΤΟΠΙΚΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: Στα πρόθυρα της διάσπασης λόγω εκλογής αντιπροέδρου

επιμελητηριο-στα-πρόθυρα-της-διάσπασ-851206

Διατάραξη των σχέσεων του αντιπροσωπευτικού προεδρείου του Επιμελητηρίου σηματοδοτεί η χθεσινή φραστική επίθεση του γραμματέα του Επιμελητηρίου, κ. Στάθη Πλαστάρα,. Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ έστρεψε τα βέλη του κατά του προέδρου του Επιμελητηρίου Γιώργου Σπηλιόπουλου, τον οποίο κατηγόρησε ως βασικό υπεύθυνο για το γεγονός ότι «ο κατεξοχήν φορέας των παραγωγικών τάξεων της Μαγνησίας έχει μετατραπεί σε παιδική χαρά και σε παραμάγαζο της Ρηγίλλης».
Οι δηλώσεις του κ. Πλαστάρα έγιναν με αφορμή την πρωτοβουλία του προέδρου του Επιμελητηρίου να αποστείλει επιστολή στο δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη, με την οποία άφηνε αιχμές για ευθύνες της δημοτικής αρχής στο θέμα της καθυστέρησης που παρατηρείται στη συγκρότηση του Φορέα Διαχείρισης του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Δείχνει σοβαρότητα για την αξιοπιστία του Φορέα του Επιμελητηρίου, όταν ο πρόεδρός του επικοινωνεί με το δήμαρχο της πόλης; διερωτήθηκε ο γραμματέας του Επιμελητηρίου και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων του Νομού Μαγνησίας.
Ο κ.. Πλαστάρας με δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ είπε ακόμη ότι το Επιμελητήριο έχει παύσει προ πολλού να είναι αναπτυξιακός μοχλός για τα συμφέροντα του Νομού και ότι οι όποιες εκδηλώσεις γίνονται με πρωτοβουλία του, έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της δημόσιας εικόνας του κ. Σπηλιόπουλου και τίποτε άλλο. Στο θέμα των κορυνών, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλαστάρας, συρθήκαμε σε ένα ζήτημα και δώσαμε υπερβολικές διαστάσεις, όταν υπάρχουν κορυφαία ζητήματα, τα οποία απασχολούν τις παραγωγικές τάξεις της Μαγνησίας.
Ο κ. Πλαστάρας άφησε ακόμη ανοικτό το ενδεχόμενο ο ίδιος και οι υπόλοιποι διοικητικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ να ανεξαρτητοποιηθούν από το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο. Ο κ. Πλαστάρας έκανε ακόμη λόγο για τη ρήξη που προκλήθηκε στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου, με αφορμή την επιλογή του κ. Σπηλιόπουλου να προτείνει ως αντιπρόεδρο για τη θέση του αποχωρήσαντος λόγω συνταξιοδότησης Θεόδωρου Τσάτσου , τον Φίλιππο Σαμαλέκο. Οι σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ πρότειναν για τη θέση του κ. Τσάτσου τον Απ. Πούλιο, αλλά στη ψηφοφορία που ακολούθησε η πρόταση του κ. Σπηλιόπουλου στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης συγκέντρωσε 20 ψήφους, ενώ ο έλαβε κ. Πούλιος πέντε ψήφους.
Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη φορά που παρατηρείται διάσταση στους κόλπους της πλειοψηφίας του Επιμελητηρίου, αφού και ένα χρόνο περίπου πριν είχε δημιουργηθεί και πάλι αναταραχή, με αφορμή την επιλογή του προέδρου να προτείνει τον κ. Τσαμπαρδούκα ως εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου