ΤΟΠΙΚΑ

ΑΝΕΜ: Ημερίδα για τα ΟΠΑΑΧ στο Νότιο Πήλιο

ανεμ-ημερίδα-για-τα-οπααχ-στο-νότιο-πήλ-851206

Η ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης των Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) στο Νότιο Πήλιο, οι δυνατότητες και οι προοπτικές των επενδύσεων, ήταν το αντικείμενο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Αργαλαστή από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Μαγνησίας και την Τουριστική Ένωση Επαγγελματικών του Νοτίου Πηλίου.
Ο πρόεδρος της Τουριστικής Ένωσης Επαγγελματιών Νοτίου Πηλίου Νίκος Δόβας ευχαρίστησε την ΑΝΕΜ για τη βοήθεια που προσφέρει στην ενίσχυση των επενδύσεων και ευρύτερα στην ανάπτυξη της περιοχής.
Ο πρόεδρος της ΑΝΕΜ Αριστείδης Νιζάμης, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της ημερίδας, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η ΑΝΕΜ έχει ως πυξίδα στη λειτουργία της τη στενή συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς του νομού.
Οι δράσεις που υλοποιούνται μέσα από τα ΟΠΑΑΧ, τόνισε ο κ. Νιζάμης, στοχεύουν κατά κύριο λόγο στην ανάγκη σχεδιασμού και υλοποίησης μιας πολιτικής για την ολοκληρωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών της Μαγνησίας, με απώτερο στόχο την ανασυγκρότηση της υπαίθρου.
Η πολιτική αυτή έχει στόχο την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση των περιοχών, ώστε να εξασφαλίζεται η οικονομική αυτοδυναμία τους, η προστασία του περιβάλλοντος και η διάσωση και διαφύλαξη στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΕΜ Τάκης Παππάς ανέλυσε διεξοδικά τα συγκεκριμένα μέτρα του ΟΠΑΑΧ που υλοποιούνται στο Νότιο Πήλιο και παρουσίασε τις απαραίτητες διαδικασίες που έπρεπε να τηρηθούν, προκειμένου να εγκριθούν και να γίνουν πράξη τα επενδυτικά σχέδια, τα κριτήρια αποκλεισμού των υποψηφίων επενδυτών και των υποψηφίων επενδυτικών σχεδίων, τις υποχρεώσεις των επενδυτών μετά την έγκριση του επενδυτικού τους σχεδίου και, τέλος, τις διαδικασίες επιχορήγησης των επενδύσεων.
Τέλος ο συνεργάτης της ΑΝΕΜ Γιάννης Δαμιανός, Πολιτικός Μηχανικός, παρουσίασε βήμα – βήμα τις ενέργειες που έγιναν προκειμένου να γίνουν πράξη δύο συγκεκριμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις επενδύσεων, μία για κάθε ένα από τα δύο μέτρα που υλοποιούνται στο Νότιο Πήλιο.
Η ημερίδα παρουσίασε ιδιαίτερη επιτυχία, δεδομένου ότι συμμετείχαν δεκάδες ενδιαφερόμενοι στη συζήτηση που ακολούθησε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου